Kadınlara ´Mutlu hayatın sırları´ anlatıldı   Konuyu açan: leylasari   İlk Mesaj: 02-16-2012 (22:10)   Son Mesaj: 02-16-2012 (22:10)    Cevap: 0    Gösterim: 444  

    02-16-2012

    Kadınlara ´Mutlu hayatın sırları´ anlatıldı

    Kadınlara ´Mutlu hayatın sırları´ anlatıldı
    Kadınlara ´Mutlu hayatın sırları´ anlatıldı

    Pursaklar Saray Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Ankaralı kadınlara “Mutlu hayatın sırları” uygulamalı olarak anlatıldı.

    Pursaklar Saray Kültür Merkezi"nde bir araya gelen Ankaralı kadınlara "Mutlu hayatın sırları" uygulamalı olarak anlatıldı. Konferansta, ailede mutlu ve huzurlu olmak için sevgi sözcüklerinin gücünün kullanılması gerektiği vurgulandı.

    Pursaklar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün düzenlediği konferansta "mutlu ve huzurlu bir aile nasıl olur?" sorusunun cevabı arandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa Kültür Müdürü Akif Durmuş, İlçe Kaymakamı Salih Bıçak"ın eşi Bilge Bıçak, Başkan Yardımcısı Osman Kayaer"in eşi Serpil Kayaer olmak üzere çok sayıda kadın katıldı. Eğitimci Yazar ve aynı zamanda TV programcısı Aliye Satılmışoğlu"nun konuşmacı olarak katıldığı programda dinleyicilere uygulamalı olarak sağlıklı iletişim yöntemleri anlatıldı. "Evlilikte Mutluluk" kitabının da yazarı olan Satılmışoğlu yaptığı sunumda görgü, nezaket, zarafet, saygı kuralları üzerinde durarak, insanlar arasında özellikle de ailede argo kelimelerin kullanımının nezaketsizliği ifade ettiğini söyledi.

    Sağlıklı iletişimde "bazen susmak bazen de duymamak gerekir" diyen Satılmışoğlu, "Ya hayır söyle ya da sus" hadisini hatırlattı. Güzel bir sevgi sözcüğünün yuvaları kurtardığını kaydeden Satılmışoğlu "İletişimde göz teması önemlidir. Konuşurken rica etme, teşekkür etme gibi kavramları kullanmalıyız. Asla yalan söylememeliyiz. Yalan mutluluğun düşmanıdır." dedi. Satılmışoğlu konuşmasında şunları söyledi: "Çocuklarımızı iyi yetiştirmek ve ailemizde olan iyi iletişim önceliğimiz olmalıdır. Bir kadın aileyi kurtarır, unutmayalım. Sağlıklı iletişim kurmanın yollarından biri de bazen susmak bazen de duymamaktır. Mutlu olmak istiyorsak mutlu etmeyi bilmeliyiz. Karşımızdakini samimiyetle dinlemeliyiz. Empati kurmayı bilmeliyiz. Ailede mutlu ve huzurlu olmak için sevgi sözcüklerinin gücünü kullanmalıyız. Öfkemizi yenmeyi bilmeliyiz."

    Mavi kapak kampanyasından elde edilen gelirle engelli üç vatandaşa daha tekerlekli sandalye teslim edilen programda sanatçı Cengiz Taşkent okuduğu ilahilerle programa renk kattı.




    Kadınlara ´Mutlu hayatın sırları´ anlatıldı Yorumları