Moda peplumla anılarını tazeliyor   Konuyu açan: oyunca   İlk Mesaj: 02-11-2012 (14:10)   Son Mesaj: 02-11-2012 (18:13)    Cevap: 1    Gösterim: 542  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen oyunca

    02-11-2012

    Moda peplumla anılarını tazeliyor

    Moda peplumla anılarını tazeliyor
    Moda peplumla anılarını tazeliyor

    Moda dünyasında son yıllarda nostalji rüzgarı esiyor. Unutulan stiller zamanın ruhuna ayak uydurarak yeniden dolaplara giriyor.

    Geçmiş yıllarda bildiğimiz akımları yine vitrinlerde görmeye alıştık. Fakat genelde bildiğimiz halleri dışında form kazanarak karşımıza çıkıyorlar. Son zamanlarda geri dönüşü en çok konuşulan akım, peplum. Peki nedir bu peplum? Peplum aslında ceketin bel kısmına bağlı kısa bir etek parçası görünümündeki modele verilen isim.

    Bu model ilk olarak 19. yüzyılda ortaya çıkıyor. Fakat modelin belirgin olarak kendini gösterdiği yıllar 1940'ların sonu. Chanel'in 1947'de hazırladığı koleksiyonda farklı ceket modellerinde uyguladığı peplum 1950'li yılları hatırlatan bir stil olmayı başarıyor. 80'lerde vatkalı ceketlerle birlikte yeniden beliren akım o zamandan beri çok fazla gündemde değildi. Ta ki geçen yıl Marc Jacobs'un puantiyeye adanmış koleksiyonuna kadar. Koleksiyonda puantiye akımı o kadar dikkatimi çekmişti ki Jacobs'un eteklerde ve bluzlarda kullandığı peplum detaylar ikinci planda kalmıştı. Peplum bu kış beliren akımlar arasında sessizce yerini aldı. Hatta birçoğumuz belki onun farkına bile varmadı. Lüks markaların özel tasarım çalışmalarında yer yer göründüler. Önümüzdeki yaz koleksiyonlarında herkese hitap eden peplum model elbise ve eteklerle her yerde karşılaşabilirsiniz.

    Uzun peplum etekler

    Peplum, 2012 yazında, özüne sadık kalınarak ceketlerde kullanıldığı gibi bluzlarda ama özellikle de eteklerde kendini gösteriyor. Onu modanın trend defterine kalın harflerle yazan Chanel, 2011 kış koleksiyonunda 1947'de kullandığı gibi ceketlerde kullandı. Diğer taraftan Marc Jacobs, Jason Wu, Versace, Badgley Mischka, Alexander McQueen gibi modanın yönünü belirleyen markalar onu yepyeni tarzlarla harmanlayarak yaz koleksiyonlarında sunuyorlar. Rodarte, peplumları balon eteklerle sunarken, Jason Wu asimetrik bir biçimi tercih ediyor. Alexander McQueen'in tercihi fırfırlara karışmış asitmetrik detaylardan yana. Dries Van Noten ise sınırları aşıp onu harem bir pantolonun detayı olarak kullanıyor. Böylece farklı stillere sahip olsanız da tarzınıza uyumlu bir peplum detay bulma ihtimali geçmişe oranla daha fazla oluyor.

    Sanırım ilk uzun peplum eteği Chicagolu Haute Hijab markasının uzun eteklerinde gördüm. Modadan bağımsız tasarımlar yapan ama zamana da uyum sağlayan tasarım evi Haute Hijab'ın uzun peplum etekleri bir yıldır gündemde. Hem günlük hem de davet kıyafetleri hazırlayan markanın peplum etekleri davetlerde giyilmeye daha müsait. Kayra Giyim'in hazırladığı koleksiyonda da saten peplum ceketler hem sade hem de asimetrik biçimde kullanılmış. Özel dikim ürünler sunan butikler de bu akımdan payını alıyor. Pembe Pırıltılar, son birkaç haftadır peplum ceketli takımları sayfasına taşıyor.

    Gelinlikler de akıma ayak uydurdu

    Henüz düğün mevsimi için erken fakat gelinliklerde hangi modellerin öne çıkacağı şimdiden belli. Çok kabarık modellerin biraz daha geri planda kaldığı 2012 yaz gelinlikleri de peplum detaylardan payını alıyor. Geçtiğimiz haftalarda Beymen'deki gelinlikleri incelerken, Ortadoğu'nun parlak tasarımcısı Georges Hobeika imzalı gelinlik, peplum eteği ile hemen gözüme çarptı. Yeni sezonun koleksiyonlarında daha birçok moda evinin gerek büstiyerlerde gerek eteklerde bu akıma yer verdiklerini gördüm. Özellikle davet ve nişan kıyafetlerinde oldukça öne çıkan bir model olduğunu siz de göreceksiniz.

    yarmagül bunu beğendi.



    Moda peplumla anılarını tazeliyor Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  02-11-2012, 18:13

    → Moda peplumla anılarını tazeliyor


    Çok hoş görünüyor am sanki her beden tipine göre değilmiş gibime geldi.Özellikle de armut tipli hanımlara göre değil.
    yarmagül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yarmagül