Doğum sonrası depresyona dikkat!   Konuyu açan: oyunca   İlk Mesaj: 02-05-2012 (11:11)   Son Mesaj: 02-05-2012 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 425  

    02-05-2012

    Doğum sonrası depresyona dikkat!

    Doğum sonrası depresyona dikkat!
    Doğum sonrası depresyona dikkat!

    Hamile kadınların doğum sonrasında karşılaşmaktan en çok korktukları şeylerden bir tanesi de doğum sonrası depresyonudur. Peki doğum sonrası depresyonu nedir? İşte cevapları…

    Postpartum depresyon olarak adlandırılan doğum sonrası depresyonu, doğum yapan kadınların birçoğunda görülen bir durumdur. Doğum sonrası depresyonu doğumdan sonraki 1 yıl içerisinde görülebilmektedir. Normal depresyondan çok daha kısa süren doğum sonrası depresyonu en fazla birkaç gün sürerek daha sonrasında kendiliğinden geçer.

    Bu soruna neden olan asıl sebebinin annenin hayatında meydana gelen sosyal, fiziksel ve duygusal değişimine bağlı olduğu tahmin edilmektedir. Bilhassa ilk kez doğum yapan annelerde bebeği kaybetme, vücudunun bozulması, eski yaşam tarzının sona ermesi ve bağımsızlık kaybı gibi endişelerden dolayı doğum sonrası depresyonu daha çok meydana gelir.Özellikle genç yaşlarda anne olan kadınlarda doğum sonrası depresyonunun meydana gelme ihtimali diğer annelere göre 3 kat daha fazladır.

    Doğum sonrası depresyonundan kurtulmak için alınacak önlemlerden bazıları annenin kendisini çok fazla yormaması, yeterince dinlenmesi, bebeğe bakım konusunda akrabalardan yardım istenmesi ve annenin beslenmesine dikkat etmesidir.

    Kadınlaralemi




    Doğum sonrası depresyona dikkat! Yorumları