SEMUD KAVMİ

Kur'an da Semud
Semud Ve Hz.Salih
semud kavmi




Arab-ı Aribe Sam'ın iki oğlundan türemiştir.Biri Lavez diğeri İrem'dir.İrem'in oğullarından biri Casir'dir.Casir'in oğlu Semud da Semud Kavmi'ni meydana getirmiştir.Bunların merkezi Medine ile Şam arasında bulunan Vadi el Kura ve Hicr denilen yerdir.Mamurdu,birçok köyleri vardı.Ad'dan sonra Arap Yarımadasında kuvvet kazandılar.Bunların meliklerinden Duyan bin Yemnu'un Aşağı Mısır'a hücum ettiği ve Vehb bin Mürre'nin bir çok kasabalar kurduğu tarihin rivayetlerindendir.Küfür ve dalalete meyletmeleriyle bunlara Salih, peygamber olarak gönderilmiştir.Semud Kavmi'nin helak edilmesinden sonra içlerinden az bir kısmı Ress denilen yerde yerleşmişler ve Ashab-ı Ress adını almışlar,sonra onlar da helak olmuşlardır.
semud kavmisemud kavmi
HİCR:Medine'nin Şam tarafında Devmet'ül Cebel'in güneyinde bir yerdir.Semud Kavmi'ne mesken olmuştur.Dağlarında taştan oyulmuş evler mevcuttur.Burada Mescid-i Salih vardır ki yüksek taştan oyma bir eser olup Semud'dan kalmıştır.

SEMUD KAVMİ'NİN YERİ semud kavmisemud kavmi

Semud Kavmi , Hicr denen bölgede, ikamet etmiştir.Burası, Hicaz ile Suriye arasında, Vadi el Kura' ya kadar olan bölgedir.Bugün bu bölge, Fajuun Naagah adıyla bilinir. Semud Kavmi' nin şehirlerinin kalıntıları, Fajuun Naagah' da bulunur.

Ünlü Arap tarihçisi Mesud, Semud Kavmi' nin şehir kalıntılarının, Suriye ile Hicaz arasındaki yol üzerinde bulunduğunu yazmıştır.

Hicr-i Semud diye bilinen Hicr , Medyen 'in güneydoğusunda yer alır. Ad 'a, Ad-ı İrem dendiği gibi, Semud 'a da Semud-u İrem denir. Semud Kavmi' nin yaşadığı zaman belirsizdir. Fakat, İbrahim peygamberden önce, yaşadığı açıktır. Medain-i Salih' te yer alan mezar ve kuyuların yanında bulunan yazıtlar, Aramice 'dir ve Semud Kavmi' ne ait değildir.Bu yazıtlar , Semud Kavmi' nden binlerce yıl sonra yaşayanlara aittir. Ayrıca burada bulunan mezarlarda, Semud Kavmi' ne ait değildirsemud kavmi