iPhone kullanıcılarının uzun süredir severek kullandığı “Shazam” programını bugün sizlere tanıtacağız. Program oldukça basit, sade ve aynı zamanda oldukça stabil çalışıyor. Televizyon ve radyo’da duyduğunuz ve ismini öğrenmek istediğiniz ya da hatırlayamadığınız müzik olduğunda telefonunuzda Shazam programını açmanız ve birkaç saniye dinletmeniz yeterli olacaktır.


Duyduğunuz müziğin adını Shazam söylesin

Program oldukça geniş bir müzik veri bankasına sahip, sizin dinlettiğiniz müziği program kendi sunucusuna yüklüyor ve sunucuda eşleşen müziği tekrar telefonunuza indiriyor ve bu işlem sırasında oldukça az veri trafiği oluşuyor. Program özellikle yabancı müziklerde oldukça iyi sonuç veriyor ve albüm kapağı, sanatçı hakkında bilgiler, youtube linki gibi birçok bilgiyi aynı zamanda size sağlıyor. Uygulama dinlettiğiniz ve sonuçlarını bulduğunuz müzikleri kaydediyor ve bunları Facebook, twitter gibi sosyal ağlarda paylaşmanıza izin veriyor.



Uygulamanın ücretsiz ve ücretli olmak üzere 2 farklı versiyonu bulunuyor AppStore’da. Ücretsiz versiyonunu yüklerseniz 1 ay içinde sadece Shazam’dan 5 kez yararlanabiliyorsunuz, ücretli versiyonu yüklemeniz halinde bu kısıtlama kaldırılıyor. iPhone kullanıcılarının severek kullanacağını tahmin ettiğimiz bu uygulamayı mutlaka indirmenizi tavsiye ediyoruz.

Shazam

Shazam

Shazam

Shazam