Gameloft iPhone ve iPad için birbirinden güzel oyunlar çıkarmaya devam ediyor. Asphalt 6 ile adeta iPad ve iPhone sahiplerinin gönlünü kazandı.

Oyun grafiksel ve kurgusal anlamda oldukça iyi tasarlanmış, diğer Gameloft oyunlarında olduğu gibi 500 mb civarı olması zaten birçok beklentiye sokuyor bizi. Oyunu ilk açtığımızda serbest bir şekilde istediğimiz yarışı açabileceğimiz veya kariyer moduna girerek oyunun senaryosunu oynayabileceğimiz bir menü karşılıyor bizi. Aynı zamanda ayarlar bölümünden kendimize görek gerek müzikler olsun gerek diğer ayarlar olsun yapılandırabiliyoruz.

Senaryo modunu açtığımızda öncelikle bir araba seçmemiz gerekiyor, oyun içinde yarışları kazanarak elde ettiğimiz gelirle arabamızı değiştirebiliyoruz ve her türlü modifiye yapabiliyoruz. Oyunun özellikle modifiye bölümü oldukça detaylı tutulmuş, aracın her köşesine müdahale edebiliyorsunuz. Oyun içinde birçok şekilde para kazanabilirsiniz, $ işaretli simgeleri toplayarak, drift yaparak, diğer araçlara çarpıp onları yarıştan eleyerek para kazanabiliyorsunuz. Yeni bölümleri açmak için bunlardan bazılarını zorunlu olarak yapıyorsunuz. Oyunda birçok yarış tipi var. Standart yarışta ilk 3'e girmeye çalışıyorsunuz, eleme yarışlarında ise zaman dolmadan rakiplerinize çarparak onları yarış dışı bırakmanız gerekiyor. Zamana karşı yarıştığınız haritalarda ise kontrol noktasına süre bitmeden ulaşmanız gerekiyor.


Oyunun içinde kullanılan müzikler gerçekten çok iyi seçilmiş, yarış esnasında sizi gaza getirecek müzikler kullanılmış. Oyunun en temel parçalarından birisi ise araçlarımızda bulunan nitro sistemi. Yarış esnasında nitro tüplerini toplayarak biriktiriyoruz ve istediğimiz zaman kullanarak aracımızın çok daha hızlı gitmesini sağlıyoruz. Araçların tüm özelliklerini yarışlardan kazandığımız paralar ile güncelleyebiliyoruz, mesela daha güçlü bir motor ve daha uzun süre giden nitro tüpü takabiliyoruz. Aracımızın dış görünüşünü istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz.


Oyun Nasıl Oynanıyor:


Oyunu oynamak oldukça basit, iPhone ve iPad ile kontroller aynı, aracı kontrol etmek için cihazınızı tüm yarış oyunlarında olduğu gibi sağa veya sola yatırıyorsunuz. Araca gaz vermeniz gerekmiyor oyun kendiliğinden veriyor, frene basıp yavaşlamak için ekranın sol köşesine, nitro kullanıp hızlanmak için ekranın sağ köşesine dokunmanız yeterli, iyi oyunlar

Asphalt 6
Asphalt 6
Asphalt 6
Asphalt 6