Integrationsvereinbarung 2011 ÖNEMLI!!!!

Integrationsvereinbarung 2011 Mit 1. Juli gibt es mehrere gesetzliche Änderungen für die Zuwanderer nach Österreich. Der Österreichische Integrationsfonds hat die wichtigsten Fragen & Antworten zusammengefasst. Die Verordnung finden Sie hier ...


  1. Alt 07-02-2011, 02:19 #1
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    Integrationsvereinbarung 2011

    Mit 1. Juli gibt es mehrere gesetzliche Änderungen für die Zuwanderer nach Österreich. Der Österreichische Integrationsfonds hat die wichtigsten Fragen & Antworten zusammengefasst.

    Die Verordnung finden Sie hier in der rechten Spalte.

    Welche Deutschkenntnisse müssen Zuwanderer/innen künftig haben?

    Neuzuwanderer/innen müssen bereits vor ihrem Zuzug Deutschkenntnisse erwerben. Das nachgewiesene Sprachniveau muss dabei auf dem A1-Niveau des Europäischen Referenzrahmens für Sprachen liegen. Das bedeutet, dass man sich auf ganz einfache Weise verständigen kann. Nach zwei Jahren (bisher fünf Jahre) haben Zuwanderer/innen dann das A2-Niveau nachzuweisen, damit die Niederlassungsbewilligung verlängert wird. Auf diesem Sprachniveau kann man sich in Alltagssituationen verständigen.

    Neu ist zudem, dass Zuwanderer/innen für einen Daueraufenthalt sowie für die österreichische Staatsbürgerschaft Deutschkenntnisse auf dem B1-Niveau vorzuweisen haben. Mit diesem Sprachniveau kann man frei über vertraute und alltägliche Themen sprechen. Diese Bestimmungen sind in der neuen Integrationsvereinbarung (IV) geregelt. Die Integrationsvereinbarung dient der sprachlichen Integration von Migrant/innen aus sogenannten „Drittstaaten“ (Nicht-EU-Land oder EWR-Land), die sich dauerhaft in Österreich niederlassen.
    Was sollen die neuen Bestimmungen bringen?

    Migrant/innen sollen deutlich rascher die deutsche Sprache erlernen, um am gesellschaftlichen Leben in Österreich teilnehmen und am Arbeitsplatz rascher Fuß fassen zu können. Dafür braucht man zumindest Deutschkenntnisse auf A2-Niveau. Andere Länder, wie Deutschland, haben die Leistungserfordernisse im Sprachbereich bereits erfolgreich angepasst.
    Gibt es für die Erfüllung der Integrationsvereinbarung eine Kostenrückerstattung für Migrant/innen?

    Ja: Wenn Migrant/innen einen Deutsch-Integrationskurs bei einem zertifizierten Kursinstitut absolviert haben und bereits nach 18 Monaten das A2-Niveau vorweisen können, erhalten sie einen Kostenzuschuss von bis zu 750 Euro. Der Nachweis des Sprachniveaus muss durch eine vom ÖIF angebotene Prüfung erbracht werden. Der ÖIF bietet zwei Prüfungsformate an: ÖIF-Test und Deutschtest für Österreich. Andere anerkannte Tests, wie zum Beispiel ÖSD, können zur Erfüllung der Integrationsvereinbarung verwendet werden, nicht jedoch für den Bundeskostenzuschuss.
    Was passiert, wenn jemand die Integrationsvereinbarung nicht erfüllt?

    Bei schwerwiegenden Gründen (z.B. schwere Krankheit) kann die Frist zur Erfüllung der Integrationsvereinbarung verlängert werden. Wenn die Integrationsvereinbarung dennoch nicht erfüllt wird, gibt es Sanktionen - von Geldstrafen bis hin zur Nicht-Erteilung der Niederlassungsbewilligung in Österreich, wenn menschenrechtlich nichts dagegen spricht.
    Was ist die Aufgabe des Österreichischen Integrationsfonds (ÖIF) bei der Integrationsvereinbarung?

    Der ÖIF ist für die Zertifizierung der Kursinstitute, die Abwicklung des Kostenzuschusses des Bundes, die Evaluierung der Integrationsvereinbarung sowie die Durchführung der Prüfungen verantwortlich. Mehr Infos sowie eine Liste der zertifizierten Kursanbieter auf Österreichischer Integrationsfonds: Integrationsfonds.

  2. Alt 07-02-2011, 02:19 #2
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    Entegrasyon Sözleşmesi 2011

    1 Temmuz’dan itibaren Avusturya’ya göç edenler için çok sayıda yasal değişiklikler yürürlüğe girecektir. Avusturya Entegrasyon Fonu buna ilişkin en önemli soruları ve cevapları bir araya getirmiştir.
    Göçmenler bundan böyle hangi Almanca bilgilerine sahip olmalıdırlar?

    Yeni göç eden baylar ve bayanlar daha henüz göç etmeden önce Almanca bilgilerini edinmelidirler. İspatlayacakları dil seviyeleri bu süreçte Dillerle ilgili Avrupa Referans Çerçevesinin A1 düzeyinde olmalıdır. Bu, göç edeceklerin başkalarıyla anlaşabilecekleri seviyede Almanca bilmeleri gerektiği anlamına gelmektedir. Oturma izinlerinin uzatılabilmesi için bundan sonraki iki yıl içinde (şu ana kadar beş yıldı) göçmenler A2 seviyesinde dil bildiklerini ispatlamak zorundadırlar. Bu dil seviyesinde insanların günlük hayatlarında iletişim kurup anlaşmaları mümkündür. Buna ek olarak yeni olan başka bir düzenleme de göçmenlerin hem daimi ikamet hem de Avusturya vatandaşlığı alabilmeleri için B1 düzeyinde Almanca bilgilerine sahip olduklarını ispatlamak zorunda olduklarıdır. Bu dil seviyesi ile rahatlıkla hakkında fikir sahibi olunan ve günlük hayattaki güncel konular hakkında konuşulabilmesi mümkündür. Bu hükümler yeni Entegrasyon Sözleşmesinde (IV) düzenlenmişlerdir. Bu Entegrasyon Sözleşmesi “Üçüncü dünya ülkeleri” (AB üyesi olmayan veya Avrupa ekonomik alanında olmayan ülkeler) olarak adlandırılan ülkelerden gelen ve daimi olarak Avusturya’ya yerleşmek isteyen göçmenlerin dilsel entegrasyonunu sağlamaktadır.
    Bu yeni düzenlemelerin nasıl bir fayda sağlaması beklenmektedir?

    Bu düzenleme ile göçmenlerin Almanca dilini daha hızlı bir şekilde öğrenmeleri, dolayısıyla Avusturya’daki sosyal hayata dahil olmaları ve işlerine daha çabuk adapte olmaları başarı sağlamaları amaçlanmaktadır. Bunun için en azından A2 düzeyinde Almanca bilgisine sahip olunması gerekmektedir. Almanya gibi başka ülkeler dil alanındaki başarı taleplerini başarılı bir şekilde uyarlamışlardır bile.
    Entegrasyon sözleşmesinin yerine getirilmesi durumu için göçmenlere masrafları geri ödenecek midir?

    Evet: Şayet göçmenler sertifikalı bir kurs enstitüsünde Almanca entegrasyon kursunu başarıyla bitirmişlerse ve 18 ay içerisinde A2 düzeyinde Almanca bilgisine sahip olduklarını ispatlayabilirlerse 750 Euro’ya kadar bir maddi yardım alacaklardır. Bu durumdaki göçmenler dil seviyelerini ÖIF tarafından düzenlenen bir sınav sonucu ile ispatlamalıdırlar. ÖIF iki sınav formatı sunmaktadır: ÖIF testi ve Avusturya için Almanca testi. Tanınan diğer testler, örneğin ÖSD gibi, entegrasyon sözleşmesinin yerine getirilmesinin ispatı için kullanılabilirler, ancak devletten alınacak maddi yardım için geçerli kabul edilmezler.
    Bir kişi entegrasyon sözleşmesini yerine getirmezse ne olur?

    Çok önemli durumlarda (örn. ağır hastalık gibi) entegrasyon sözleşmesini yerine getirme süresi uzatılabilir. Entegrasyon sözleşmesi buna rağmen yerine getirilmez ise, para cezasından tutun da Avusturya’da ikamet müsaadesi verilmemesine kadar -insan haklarına aykırı olmamak şartıyla- farklı yaptırımlar uygulanır.
    Avusturya Entegrasyon Fonu’nun (ÖIF) entegrasyon sözleşmesindeki görevi nedir?

    ÖIF kurs enstitülerinin sertifikasyonundan, devletin kurslar için vereceği maddi destek işlemlerinin yerine getirilmesinden, entegrasyon sözleşmesinin değerlendirilmesinden ve bununla birlikte sınavların düzenlenmesinden ve yapılmasından sorumludur. Daha fazla bilgiyi ve sertifikalı kurs sağlayıcılarının bir listesini Österreichischer Integrationsfonds: Integrationsfonds de bulabilirsiniz.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.