Gelecekte Avusturya’da gelire bağli olarak çocuk parasi ödenecek. Kanunun zayif taraflari bugün Mili Perlemento’da ortaya konuldu. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren Aileler, beş ayri çocuk parasi seçeneğinden birini seçmek durumundalar. Bunlardan dördü (toptan, götürü) usuluyle hesaplancak seçenekler (Pauschalvarianten), diğerleri de gelir düzeyine bagli çocuk parasi seçeneği. Söylenen vaadlerden en önemlisi ve ilgi çekeni ise de „Gelire bağli seçeneğin yürürlüğe girmesi ile birlikte Doğum iznine ayrilacak Baba sayisinda yükselme olacaği“ iddiasi idi.

Beş seçenekli çocuk Parasi Yasasi 2010 yıli itibariyle yürürlüge giriyor:2010 yıli itibariyle beş farkli seçenekli çocuk Parasi yasasi yürülüğe giriyor. çok seçenelikli yeni çocuk parasi yönetmenliğine başvuru yapabilmek için, çocuklarin 1. kasım 2009 tarihi ve sonrasi doğmuş olamlari yeterli. Eğer hem anne ve hem de baba Karenz’e çikmak isterse 14 ay boyunca son mağaşlarinin 80% ni alabilecekler ve alacaklari miktar en az 1.000 Avro, en çok da 2.000 Avro civarinda degişebilecek. Eşlerden sadece bir tanesi de bir yil süresince bu yükümlülüğü tek başina alabilir; ama bu durumda bu eşin çocuğunu yanliz büyütüyor ve maddi acidan yardima muhtaç durumda olduğunu ispatlamasi gerekiyor.

Eger Anne ya da Baba’dan birinin yillik kazanci doğum öncesinde 16.200 Avro’dan fazla ise , Gelecekte bir yillik kananci 16.200 Avro’yu bulacak Aileler’e getirilecek olan kazanç sinirlamasi sabitleştirilecek. Bu seçeneği tercih edenlerin, bir kerelik verecekleri bu karari, daha sonradan değiştirebilmeleri söz konusu olmayacak. Anne ve Baba kendi arasinda ise iki kez, ücreti hangisinin alacagi ile ilgili olarak degişiklik yapabilecekler.

Detayli bir şekilde yeni Kanun‘nun Kurallari:Daha önceden de bilinen üç seçenek hala yürürlükte olacak. Bu üç seçeneğe sadece iki tane daha seçenek ekleniyor:

1. 30 + 6 Ay (Ikinci Es, en az) 436 Avro/Aylik
2. 20 + 4 Ay 624 Avro/Aylik
3. 15 + 3 Ay 800 Avro/Aylik
4. (yeni) 12 + 2 Ay 1.000 Avro/Aylik
5. (yeni) Ayliğa bağli çocuk Parasin‘da son kazanilan netto aylik gelirin 80%‘i 12 + 2 aylik– en az 1.000, en çok 2.000 Avro/aylik olarak hesaplanacak. Sadece önemsiz kazanma sinirini aşmamak kaydı ile, ek kazanclar da edinebilirler. Bu kanu‘ nun yürürlüğe giriş tarihi yani çocuğun doğum tarihi: 1. kasım 2009 olmasi gerekiyor.

Bir’den fazla Bebe’gin dünyaya gelmesi durumunda:

Bir’den fazla Bebe’ğin dünyaya gelmesi durumunda gelecekte hangi seçenek seçilirse seçilsin 50% zam alinabilnecek.