Viyanada oturum ve calisma izni nasil alirim

Merhaba Esim ve ben Viyanaya yerlesmek istiyoruz. Viyanada enistemin firmasi var ben viyanaya tatile gittigımde beni firmasina ortak yapsa bana oturma vede calisma izni verirlermi. Yada Viyanada ev alsam oturma ...


  1. Alt 01-05-2009, 02:22 #1
    selo3221 Mesajlar: 2
    Merhaba

    Esim ve ben Viyanaya yerlesmek istiyoruz.

    Viyanada enistemin firmasi var ben viyanaya tatile gittigımde beni firmasina ortak yapsa bana oturma vede calisma izni verirlermi. Yada Viyanada ev alsam oturma ve calisma izni alabiliyormuyum.

    cevaplarinizi sabirsislikla bekliyorum

    saygilarimla
    selahattin

  2. Alt 01-05-2009, 02:33 #2
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Merhabalar Selahattin bey,

    Öncelikle oturma izni almaniz icin sizin durumunuzu göz önüne aldigimda calisma izninizi ilk önce almaniz gerektigi kanaatindeyim. Calisma izninizi enisteniz tarafindan gönderilecek kagitlar ve enisteniz tarafindan yapilacak islemler gerceklesecektir. Enisteniz is bulma kurumundan sizin icin davetiyede bulunmasi lazim. Bu firmanin özelliklerine göre degismektedir ve sonrasinda size calisma izninizi yollayip oturma izninizi alma sirasi geliyor.

    Turist olanlarin ev alip alamama ve sonrasinda oturma izni alip alamamalari hakkinda herhangi bir bilgiye tam anlamiyla sahip degilim.

    Belediye ile telefon ile baglanti kurulabilir ve direkt sorulabilir. Bu tip sorulari ma35 Avukatina enistenizin direkt firma sahibi olarak sormasi ve bilgi almasi daha yararli olacaktir. Gerekli linki asagi tarafta veriyorum.

    immodirekt.at -Â* Österreichs Plattform für alle Immobilien - Rechtsauskunft AKV

  3. Alt 01-05-2009, 03:42 #3
    oguzhan Mesajlar: 1.372
    Blog Başlıkları: 1
    Alptraum kardesimde yanitlamis ama ben bir yerde takildim ve aciklama geregi duydum.
    Avusturyada is yeri sahibi olabilmek icin öncelikle avusturya vatandasi olmak gerekiyor. Bu durumda enistenizin is yerine ortak olarak girme sansiniz yok. bu kismi hatirlatmak istedim.
    selametle...

  4. Alt 01-05-2009, 21:49 #4
    selo3221 Mesajlar: 2
    cok tesekur ederim arkadaslar.

    Bildiginiz bu konularda uzman bir avukat varsa web adresi veya telefonu yazarsaniz sevinirim.

    birde bir sorum daha olacakti ben turist olarak viyanaya gittigimde bir resturant satin alabilirmiyim?eger cevap olumluysa bu bana otomatikmen oturma musadesi verilmesi gerekmezmi.

    aslinda esimle viyanada yeni bir hayat kurmayi cok istiyoruz. bunun bir yolu varmi arkadaslar?galiba asil sorum bu. belki bildiginiz iyi biryol vardir.
    cevaplarainiz icin simdiden tesekur ederim


    saygilarimla selahattin

    Konu selo3221 tarafından (01-05-2009 Saat 22:09 ) değiştirilmiştir.
  5. Alt 01-10-2009, 01:05 #5
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Bu konulardaki Avukatin web adresini verdim. Bu adreste telefon numarasida var. Avusturyanin hangi sehrinde ise enisteniz bu kisiyle iletisime gecmeli ve sorulari ona yönetmeli. Bu kisiler yabancilarin haklari üzerine en iyi bilgiye sahip olanlar ve ücretsiz bu hizmeti sunuyorlar.

    Isletmeci olarak herhangi bir yere satin alma gereklilikleri illaki vardir eger her parasi olan biryerlerden birseyler satin alabilseydi bir süzensizlik olurdu. Tabi bu benim KIT bilgim. Dedigim gibi en güzeli verdigim adresten tel ile Avukati ararsiniz ve Avusturyada ikamet etme sartlarinin disinda Avusturya da ikamet eden bir yabancinin mülkiyet hakkinin ne oldugunu v.s. ögrenebilirsiniz. Benim bildigim 5 yil süresin dolmus olmasi lazim belkide bu süre 10 yil olmus olabilir yinede tam emin degilim. En güzelini Magistrat Avukati verecektir.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.