Etiketlenmemiş Entries with no category
Alt

Mide ekşimesi

08-12-2010 Tarihinde saat 00:10yabanGülü tarafından yazıldı

Nedenleri çok çeşitli olan bir rahatsızlıktır. Hastanın midesinde yanma ile birlikte ekşime de vardır. Ağzına ekşi ve yakıcı bir sıvı dolar. Bu belirtiler aç veya tok karnına görülebilir.

Ağır yemekler, bozulmuş yiyecekler, mide veya onikiparmak bağırsağı ülseri, safra kesesi iltihabı, mide ekşimesine neden olabilir. Tedavinin ilk şartı, hastalığı doğuran nedeni bulmaktır. Doktora gitmek gerekir.

Mide ekşimesinden şikayet...
yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Okunma 494 Yorumlar 0 yabanGülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alt

Lösemi

08-12-2010 Tarihinde saat 00:10yabanGülü tarafından yazıldı

Halk arasında kan kanseri denilir. Kandaki alyuvarların aşırı derecede çoğalması sonucu meydana gelir. Kan yapıcı dokuları etkileyen ve kandaki akyuvarların aşırı derecede artmasına neden olan kötü huylu hastalık.

Akut lösemilerin ilk belirtileri kansızlık, ateş, kanama ve lenf düğümlerinde şişmedir. Hastaların çoğunda tam iyileşme sağlanarak, kandaki kötü huylu, hücrelerin tümü yok edilebilir; vakaların yarıdan çoğunda hastalık beş...
yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Okunma 513 Yorumlar 0 yabanGülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alt

Kusma

08-12-2010 Tarihinde saat 00:09yabanGülü tarafından yazıldı

Midenin içindekilerini, elde olmayarak ağız yolu ile dışarı atmaya kusmak, kusulan şeye de kusmuk denir. Kusmanın bir çok nedeni vardır. Örneğin, zehirli, bozulmuş yiyecekler, içki, gastrit ve ülser gibi mide hastalıkları, bazı besinlere karşı hassasiyet, bazı ilaçlar, kanser, mide kanaması, mide fıtığı, sinirlenme, migren, araç tutması, zehirlenme, kansızlık, sarılık, tiroid hastalıkları, hamilelik ve çocuklarda kabakulak, bademcik veya bağırsak hastalıkları...
yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Okunma 579 Yorumlar 0 yabanGülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alt

K u r d e ş e n

08-12-2010 Tarihinde saat 00:08yabanGülü tarafından yazıldı

Tıp dilinde Ürtiker denilen kurdeşen, bir çeşit alerjidir. Ciltte aniden başlayan ve birkaç saat süren dayanılmaz kaşıntılarla kendini gösterir. Ciltte görülen küçük, kırmızı kabarcıklar, bir süre sonra şişebilir. Bu belirtiler, bazen çok kısa zamanda geçer, bazen de uzun süre devam eder.

Nedeni, böcek veya arı sokması, bozuk yiyecekler, bazı yiyecekler, bazı ilaçlar veya aşırı derecede heyecanlamadır. Tedaviye geçmeden önce hastalığı doğuran nedeni bulmak gerekir.
yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Okunma 483 Yorumlar 0 yabanGülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Alt

Kulak çinlamasi

08-12-2010 Tarihinde saat 00:07yabanGülü tarafından yazıldı

Kulak çınlaması, kulak uğultusu veya kulak vızıltısına, tıp dilinde tinnitus denir. Çok çeşitli nedenleri vardır. Bunlar arasında, kulak kiri, içkulak iltihabı, ortakulak iltihabı, menier hastalığı, ateşli hastalıklar, yorgunluk, zafiyet, bazı ilaçlar, yüksek veya düşük tansiyon sayılabilir. Bu nedenle doktora başvurmak gerekir.
yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Okunma 531 Yorumlar 0 yabanGülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır