Kuran-ı Kerim'in muhteşem mucizesi

20. yy keşfedilen ve 7 kat olduğu anlaşılan Atmosfer in Bundan 14 yy. önce indirelen Kuran ı Kerim de geçtiğini biliyormuydunuz ...-------------------------------------------------------------------------------------- Nitekim bugün Dünya atmosferinin üst üste dizilmiş farklı ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen kutupyıldızı

  1. Alt 02-26-2008, 23:42 #1
    kutupyıldızı Mesajlar: 174
    20. yy keşfedilen ve 7 kat olduğu anlaşılan Atmosfer in Bundan 14 yy. önce indirelen Kuran ı Kerim de geçtiğini biliyormuydunuz...--------------------------------------------------------------------------------------
    Nitekim bugün Dünya atmosferinin üst üste dizilmiş farklı katmanlardan meydana geldiği bilinmektedir. 8 Kimyasal içerik veya hava sıcaklığı ölçü alınarak yapılan tanımlamalarda, Dünya'nın atmosferi 7 katman olarak belirlenmiştir. 9 Bugün halen 48 saatlik hava durumu tahminlerinde kullanılan ve "Limited Fine Mesh Model" (LFMII) olarak adlandırılan atmosfer modeline göre de atmosfer 7 katmandır. Modern jeolojik tanımlamalara göre atmosferin 7 katmanı şu şekilde sıralanmaktadır:

    1- Troposfer 2- Stratosfer 3- Mezosfer 4- Termosfer 5- Ekzosfer 6- İyonosfer 7- Manyetosfer
    --------------------------------------------------------------------------------------
    Şu da bir gerçektir ki, Biz sizin üstünüzde yedi yol /yedi gök yarattık. Biz yaratmadan da, yarattıklarımızdan da habersiz değiliz”(Müminun, 23/17).


    "Görmüyor musunuz; Allah, yedi göğü birbirleriyle bir uyum (mutabakat) içinde yaratmıştır?" (Nuh Suresi, 15)

    O, biri diğeriyle 'tam bir uyum' (mutabakat) içinde yedi gök yaratmış olandır... (Mülk Suresi, 3)
    --------------------------------------------------------------------------------------
    İŞTE MUCİZE KİTAP KURAN I KERİM İN MUCİZESİ



    Kuran daki Kamer (Ay ) suresi birinci ayetinden sonra Kuran ı en sonuna kadr 1389 ayet var. Hicri takvimde de 1389 yılı miladi takvimde 1969 yılı yani Aya ilk ayak basılan yıldır!!! Yani Ay ismindeki sure Ay a gidileceğini önceden yılıyla haber veriyor!!!!!

    alptraum ve kipchak bunu beğendiler.
  2. Alt 02-26-2008, 23:58 #2
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Daha nice mucizeleri varki,kendisine kaynak gözüyle bakabilecek müslüman kaşifleri bekliyor.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.