--------------------------------------------------------------------------------
Kudüslüler Aksa'ya Yürüdü

Cumartesi, 05 Eylül 2009



İsrail'in tüm engellemelerine rağmen Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistinliler, Ramazan'ın ikinci Cumasında da Mescid-i Aksa'ya akın ettiler.

İsrail hükümetinin, Ramazan ayı süresince 45 yaşın altındaki kadın ve 50 yaş altındaki erkeklerin Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya yaklaşmalarını yasaklamasına, Mescid-i Aksa'ya ulaşan tüm yollarda kontrol noktaları oluşturak tüm Filistinlilere arama işkencesinin yaşatılmasına rağmen Filistinliler, Ramazan'ın ikinci Cuma'sında da Mescid-i Aksa'yı yalnız bırakmadı.

Filistin kaynaklarının bildirdiğine göre Mescid-i Aksa bugün yaklaşık 200 Filistinli Cuma namazı kıldı.

Mescid-i Aksa'ya akın eden Filistinlilere, Aksa'nın hatibi Şeyh İkrime Sabri hitap etti.

Sabri, Filistinlilere şöyle seslendi: "Et, İsra ve Mirac'ın çocukları! Ey işgalcilerin askeri kontrol noktalarını aşarak Mescid-i Aksa'ya akın edenler! Bugün burada bulunmanız, Mescid-i Aksa'da gözü olanlara bir yanıttır. Ey Aksa'nın muhafızları, bugün buradaki varlığınız!" İkrime Sabri, Filistinlilerden Mescid-i Aksa'ya gelmeye devam etmelerini istedi.

Kudüs'teki Mescid-i Aksa'yı koruma derneklerinin, Kudüs'e bağlı köy ve beldelerden otobüsler kaldırarak, Kudüslülerin Aksa'ya gelişlerini kolaylaştırdığı bilinmektedir.

isra haber