Küfür Olan Velaya Giren Ameller

1 - Kafirleri tekfir etmemek, onların kafir olduklarında şüphe etmek. Allah-u Teâlâ'nın şu ayeti kafirlerin tekfir edilmesi gerektiğinin en açık bir örneğidir: "İbrahim ve beraberindekilerde sizler için güzel bir örnek ...


  1. Alt 08-22-2009, 17:04 #1
    {{şura}} Mesajlar: 697
    1 - Kafirleri tekfir etmemek, onların kafir olduklarında şüphe etmek.
    Allah-u Teâlâ'nın şu ayeti kafirlerin tekfir edilmesi gerektiğinin en açık bir örneğidir:
    "İbrahim ve beraberindekilerde sizler için güzel bir örnek vardır. Onlar kavimlerine şöyle demişlerdi: "Biz sizden ve Allah’tan başka ibadet ettiğiniz şeylerden beriyiz. Sizi tekfir ediyoruz. Sizler, bir olan Allah’a iman edinceye kadar aramızda ebedi bir düşmanlık ve kin başlamıştır." (Mümtahine: 4)
    Kafirleri tekfir etmek demek, sadece onların yüzlerine "siz kafirsiniz" diye haykırmak değildir. Bu, ancak kişinin durumuna göre söz konusu olur...
    Zamanımızda bu konuda öncelikle yapılması gereken şey; kafirlerin kim olduğunu bilmemiz, kafir olan kimselere Allah ve rasulünün bildirdiği şekilde davranmamız, dostluk ve düşmanlığı ona göre yapmamızdır

    - Kafirlerin heva ve heveslerine uymak.
    Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
    "Kendi dinlerine uymadıkça yahudi ve hristiyanlar senden asla razı olmazlar. De ki: "Allah’ın gösterdiği yoldan başka doğru yol yoktur. Andolsun ki sana ilim geldikten sonra şayet onların arzularına uyarsan Allah’tan sana ne bir veli ne de bir yardımcı vardır." (Bakara: 120)
    Kafirlere İslam’ın yasakladığı konularda itaat etmek, tavsiyelerine uymak ve Allah’ın kitabından başka hükümlerle hükmeden mahkemelerine başvurmak.
    Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
    "Muhakkak ki şeytanlar dostlarına, sizinle mücadele etmeleri için telkinde bulunurlar. Eğer onlara uyarsanız şüphesiz siz de müşriklerden olursunuz." (En’am: 121)
    "Rabbinizden size indirilene uyun. O’nun dışındakileri veliler edinerek onlara uymayın." (A’raf: 3)
    Kafirlere sebebsiz yere yardım etmek, desteklemek, kuvvetlendirmek ve ilerlemelerini sağlamak.
    Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
    "Onlardan bir çoklarının kafirleri veli edindiklerini görürsün. Nefislerinin kendilerine takdim ettiği şey ne kötüdür. Allah onlara gazap etmiştir. Onlar ebedi olarak azap içinde kalacaklardır. Eğer onlar Allah’a, nebiye ve ona indirilene iman etmiş olsalardı, kafirleri veli edinmezdi. Fakat onlardan bir çoğu fasık kimselerdir." (Maide: 80-81)
    Kafirleri sevmek: İslam düşmanı olmasalar hatta en yakın akrabalar olsalar dahi kafirleri sevmek, küfürdür.
    Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
    "Allah’a ve ahiret gününe iman eden bir milletin; babaları veya oğulları veya kardeşleri ya da akrabaları olsa bile, Allah’a ve rasulüne karşı gelenlere sevgi beslediklerini göremezsin. İşte Allah, imanı bunların kalplerine yazmış ve onları katından bir ruh ile desteklemiştir. Onları, içlerinden ırmaklar akan, içinde temelli kalacakları cennetlere yerleştirir. Allah onlardan hoşnut olmuş, onlar da Allah’ tan hoşnut olmuşlardır. İşte onlar, Allah’tan yana olanlardır. Muhakkak saadete erecek olanlar da Allah’tan yana olanlardır." (Mücadele: 22)
    Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:
    "Kişi sevdiğiyle beraberdir." (Buhari, Müslim)
    "Kişi sevdiğiyle beraber haşrolunur."(Taberani sahih senedle rivayet etti.)
    "Din Allah için sevmek ve Allah için buğzetmekten ibarettir." (Ahmed, Hakim rivayet etti ve sahih dedi.)
    Kafirlere sebepsiz yere itibar etmek, kıymet vermek, yüceltmek, övmek, faziletlerini yaymak, saygı göstermek, ikramda bulunmak, güler yüz göstermek, iyi davranmak.
    Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyuruyor:
    "Münafıklara "efendi" demeyin. Eğer o "efendi" değilse, Allah’ı kızdırmış olursunuz." (Ebu Davud, Nesei)
    "Yahudi ve hristiyanlara ilk olarak siz selam vermeyin. Şayet yolda onlarla karşılaşırsanız, onları yolun en dar kısmından gitmeleri için sıkıştırın." (Müslim, Tirmizi)
    Kafirleri idare etmek için İslam’ın yasakladığı konularda onların isteklerine göz yummak, geçiştirmek ve onlarla uzlaşmak.
    Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
    "Onlar isterler ki, sen onlara (dininden) taviz veresin de onlar da sana taviz versinler." (Kalem: 9)
    Kafirleri sırdaş edinmek, güvenmek, gönlünü onlara açmak, haşir neşir olmak ve yakınlık göstermek.
    Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
    "Ey iman edenler! Kendinizden olanlardan başkasını sırdaş edinmeyin. Onlar size fenalık etmekten geri durmazlar. Sizin hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Kin ve düşmanlıkları ağızlarından belli olmaktadır. Kalplerinde gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünüyorsanız, sizlere ayetlerimizi açıklamışızdır." (Al-i İmran: 118)
    Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyuruyor:
    "Sizden biri kiminle dostluk bağı kurduğuna dik-kat etsin. Zira kişi dostunun dini üzerinedir." (Ebu Davud, Tirmizi, Ahmed)
    Müslümanlara faydalı olacak dünyevi ilimleri öğretecek müslümanlar varken kafirleri tercih etmek, müslüman muhasebeci varken kafir muhasebeci tutmak, müslüman işçi varken kafir işçi çalıştırmak, müslüman doktor varken kafir doktora gitmek küfürdür.
    Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
    "Mü’minler, mü’minleri bırakıp da kafirleri dost edinmesinler." (Ali İmran: 28)
    Kafirlerin küfürlerine rıza göstermek.
    Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
    "Allah size Kur’an’da: "Allah’ın ayetlerinin inkar edildiğini ve onlarla alay edildiğini duyduğunuz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe o kafirlerle oturmayın. Aksi halde siz de onlar gibi olursunuz" diye hüküm indirdi. Muhakkak ki Allah münafıkların ve kafirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır." (Nisa: 140)
    Kafirlere meyletmek, onlardan yana olma eğilimini sürdürmek, onların başarılarına sevinip, hoşnut olmak, başarısızlıklarından dolayı üzülmek.
    Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
    "Zalim (kafir) lere asla meyletmeyin. Aksi taktirde cehennem ateşi size dokunur. Sizin Allah’tan başka dostunuz yoktur. Sonra yardım görmezsiniz." (Hud: 113)
    Kafirlere benzemek, onların giyim-kuşam ve modalarını taklid etmek.
    Kafirlerin dini inançlarından kaynaklanan herhangi bir adet ve alışkanlığı yapmak, modalarını takip etmek, sırf kafirlere benzeme niyetiyle kafirlerin giydiği her-hangi bir elbiseyi giymek, bu niyetle saç şeklini onlara benzetmek veya bu niyetle onların kullandığı sözleri kullanmak küfürdür.
    Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyuruyor:
    "Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır." (Ebu Davud)
    abdulhak el-haytemi

  2. Alt 08-22-2009, 23:37 #2
    altun Mesajlar: 885
    allah razı olsun

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.