Dinlerarasi Diyalog Karşıtlarının Çelişkileri

hay allah razı olsun...cevaplayacağım inşallah...


Ağaç Şeklinde Aç9Beğeni

  1. Alt 03-20-2008, 23:56 #11
    el_feta Mesajlar: 1.168
    hay allah razı olsun...cevaplayacağım inşallah

  2. Alt 03-21-2008, 05:24 #12
    Ziyaretci
    hasan Mesajlar: n/a
    Kim çıkarmış bu dınler arası dıyalogu ya eskiden böyle bırşeymivardı?.Bunlar yenı terımler asrı sadete bakalım anlaşmak var ama bırleşmek yok.ALLAH RESULU (A.S.M.)hayatında kaç defa kafırle anlaşmaya oturmuş.23 senelik hayatta hudeybiyeden başka varmı?23 senelik hayatın bır anlaşması hayata tatbık edılıyorda ,diğerlerıne neden bakılmıyor,veya nekadar bakılıyor.din duşmanlarını razı edeceğim diyene milyonlarca muslumanın nefretını kazanmayalım sonra.muslumana düşen muslümanlarla ıttıfak etmek ıttıhat ıtmek,kafırlemasaya oturmak olmasa gerek dıye düşünüyoruz.

  3. Alt 03-21-2008, 15:49 #13
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    hasan´isimli üyeden Alıntı
    Kim çıkarmış bu dınler arası dıyalogu ya eskiden böyle bırşeymivardı?.Bunlar yenı terımler asrı sadete bakalım anlaşmak var ama bırleşmek yok.ALLAH RESULU (A.S.M.)hayatında kaç defa kafırle anlaşmaya oturmuş.23 senelik hayatta hudeybiyeden başka varmı?23 senelik hayatın bır anlaşması hayata tatbık edılıyorda ,diğerlerıne neden bakılmıyor,veya nekadar bakılıyor.din duşmanlarını razı edeceğim diyene milyonlarca muslumanın nefretını kazanmayalım sonra.muslumana düşen muslümanlarla ıttıfak etmek ıttıhat ıtmek,kafırlemasaya oturmak olmasa gerek dıye düşünüyoruz.

    Kafirlerle birlesme anlamina gelmiyor ne yazikki diyalog eger öyle bir durum olsaydi hakli olabilirdiniz ama bugun dikkat ettiyseniz degerlendirdiginiz olguya bakarsak yine kafirlerin icat ettigi interneti kullaniyor oluruz yine kafirin icat ettigi diger ürünleri bunlar birlesmek demek degildir

    Sulh icin kafirde olsa masaya oturulur ve sulh icin bu dava sürülür

    ve yine diyalogun yararlari olmusdur bu düzlemde gercekden meyveleri cok fazladir

    Ismini kim ne koyarsa koysun istersen baska bir diyalog olsun isterse yanlis diye haykirsin herkes ama bugun yine diyalog vesilesi ile onca hristiyan müslüman olmusdur ve yine bu diyalog vesilesi ile hristiyan olan bir müslüman yokdur

  4. Alt 03-22-2008, 00:07 #14
    Ziyaretci
    deliyurek83 Mesajlar: n/a
    DİNLER ARASI DİYALOG NEDİR?

    Dinler arası Diyalog: Susmaktır, sessiz kalmaktır. Söylenenleri eksiksiz yerine getirip, Vatikan’ın kulu kölesi olmaktır. Müslümanlara kan kusturan Amerika’ya, İsrail’e, İngiltere’ye ve sair batı medeniyetinin karşısında el pençe divan durup, haritada yerini bile bilmediğimiz, ismini onların sayesinde duyduğumuz ülkelerle barış tesis etmektir.


    Dinler arası diyalog: Bosna Hersek’te katledilen binlerce Müslüman’ı, Irak’ta öldürülen milyonları, Filistin’de kız erkek ayırt edilmeden ırzına geçilen çocukları, yakılan yıkılan mabetleri görmezden gelip; İsrail’de ölen iki çocuk için camide salya sümük ağlamak, Londra Metrosundaki patlama için geç kalmış gibi hemen başsağlığı dileyip üzüntülerini dile getirmek, Müslümanları terörist ilan etmektir.
    Dinler arası Diyalog: Emekli maaşı ile geçinen hacının cebindeki paraları gazete aboneliği, dergi aboneliği diye sömürüp, himmet gecelerinde şatafatlı iftarlarda yardım toplayıp misyoner yetiştiren okullara milyon dolarları aktarmaktır. Camileri, tarihi yapıları yıkılmaya terk edip, o kadar kaçak yapı varken onun varlığından rahatsızlık duyup Kur’an Kurslarını yıktırmak, Doğubayazıt’ta 2 milyon 600 bin YTL’ ye Ermeni Kilisesini ihya etmektir.

    Dinler arası Diyalog: Peygamberimize hakaretler yağdıran küstahları aman diyaloga gölge düşmesin diyerekten duymamak duyurmamak, risale cevşen okuyan papazların ön sayfa güzelleri gibi çarşaf çarşaf resmini yayınlamaktır.
    Dinler arası Diyalog: İslam’ı yayıyorum Türk dilini dünyaya öğretiyorum diyerek, adı Türk Okulu olan okullarda Türkçeyi 2 saatlik seçmeli ders yapıp İngilizce eğitim vermektir. Kapitalist sistemin gereklerine uygun olarak Türkiye’deki okullarda ve dershanelerde mutlu azınlığın zengin çocuklarını okutmaktır.
    Dinler arası Diyalog: Allah’ın hükümlerine karşı gelip beyinleri bulandırmaktır. “Resulüm! Mümin kadınlara söyle gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar, ırzlarını namuslarını korusunlar. Ziynet yerlerini açıp göstermesinler. Ancak bunlardan görünmesi zaruri olan (yüz ve eller) müstesnadır. Başörtülerini (göğüs ve boyunları görünmeyecek şekilde) yakalarının üstüne koyup örtsünler.” (Nur:31) ayetine rağmen göz göre göre tesettüre teferruattır demektir.

    Dinler arası Diyalog: “İşte onlar Allah’ın hizbi (partisi)’dir. İyi bilin ki kurtuluşa ulaşacak olanlar Allah’ın hizbi (partisi)’dir.” (Mücadele: 22) ayetine rağmen “Cebrail Aleyhisselâm gökyüzünden inse, parti kursa, kusura bakma ben senin partine girmem desteklemem derim.” Diyerek Müslüman’ın etkinliğini kırmak, hakkını savunmasını engellemek, tepkisiz hale getirmektir. Ama el altından da diyaloga destek veren partileri, batının hizmetkârlarını da desteklemeden olmaz.
    Dinler arası Diyalog: “Ey inananlar! Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar, sizden kim onları dost edinirse, o onlardandır.” (Maide:51) ayetine rağmen Diyaloga karşı çıkan Müslümanlarla mücadele edip; diyalog ve hoşgörü toplantılarında Patrik Bartholomeos ile karşılıklı olarak biz birbirimizi çok seviyoruz demektir.

    Dinler arası Diyalog: Salyaları aka aka 11 Eylül saldırılarının güçlü bir devi uyandırdığını Haçlı seferlerinin yeniden başlatılacağını söyleyen Bush’un, peygamberimizi terörist ilan eden cahil Papa’nın kucağında oturup aslında onların gizli Müslüman olduğu yalanlarını basireti bağlanmış kitlelere yutturmaktır.
    Dinler arası Diyalog: Nüfus cüzdanlarından dini İslam ibaresini kaldırıp,İmar yasalarındaki değişiklikle cami ifadesinin yerine ibadethane koyarak 40.000 tane kilise evin açılmasını teşvik etmektir.

    Dinler arası Diyalog: Ay yıldızlı bayrağın gölgesinde, minarelerde ezan sesini dinleyerek Müslüman topraklarında yaşamaktansa; Haçlı bayrağının altında, çan sesi kulaklarında çınlayarak, kölesi olunan devletlerin nezaretinde onursuzca yaşamaktır.

    Sözün özü:
    “Şüphesiz ki Allah, zalimler güruhunu hidayete erdirmez.” (Mâide: 51)

    Papalığa göre, Hıristiyanlaştırmada en büyük engel; Müslümanların, Muhammed aleyhisselamın son peygamber olduğu,O"na inanmayıp yolunda gitmeyenlerin, sonsuz olarak Cehennemde kalacağı, inancıdır. Buna bağlı olarak da; son dine inanmayıp Müslüman olmayanların düşman kabul edilmesi, Müslüman olana kadar bunlarla mücadele edilmesi inancı.

    Bu inancın kırılması için ortaya yeni fikirler attılar. Bu fikirleri yerleştirmek için, Papaz Thomas Michael 1987"de Türkiye"ye geldi. Bazı İlahiyat fakültelerinde seminerler verdi. Bu fikirlerin devamlı kendileri tarafından seslendirilmesinin tepki doğuracağını bildikleri için de, düşüncelerini yayma işini İlahiyat fakültelerinde ikna ettikleri bazı akademik kadrolara havale ettiler.

    Yahudi ve Hıristiyanlarla ilgili âyet ve hadisler tarihsel mi?

    Bu, İslamın temel inancına aykırı fikirleri iki ana grupta toplayabiliriz:

    1- “Kur"an-ı kerimin bazı ayetleri ve bazı hadis-i şerifler tarihi sürecini doldurduğu için bunlarla amel edilemez. Kur"an-ı kerimin gelmesiyle yürürlükten kalkmış olan İncil ve Tevrat"ın hükümleri hâlâ geçerlidir. Bugünkü İncillere ve Tevrata inanan, Yahudi ve Hıristiyanlar da cennetliktir. Ehl-i Kitap ile ilgili âyetler, hadisler tarihseldir, dolayısıyla bugünkü Yahudi ve Hıristiyanları değil o dönemin insanlarını bağlar.”
    Nitekim, ülkemizde dinlerarası diyaloğun önde gelen temsilcisi Fethullah Gülen, bu konu ile ilgili âyetleri yorumlarken; Yahudi ve Hıristiyanlarla ilgili Kur"an-ı kerimde geçen ayetleri, bilinen manalarının dışında çok farklı bir düzeyde ele alıyor: Ayetlerde geçen düşmanlığın o günün Yahudi ve Hıristiyanlarını içine adığını, Kur"anın kullandığı aynı üslup, bugünün Yahudi ve Hıristiyanlarını içine alacak diye bir şart, bir mecburiyet olmadığını, ayetlerin kesin, fakat bugünkü Yahudi ve Hıristiyanları içine aldığının kesin olmadığını, ifade etmektedir. ( Hoşgörü ve Diyalog İklimi s.155-156)

    Yine aynı kitapta, Sayın Gülen, Kur"an-ı kerimde, Hıristiyanlarla, Yahudilerle ve Müşriklerle ilgili geçen sert ifadelerin uç noktayı temsil ettiğini,Yahudi ve Hıristiyanlarla diyalog kurup dostluk tesis edilebileceğini, Kur"anın onları dost edinmemek konusundaki nehyinin (yasağının) hususi şartlarda olduğunu; bunu umumileştirmenin Kur"anın ruhuna aykırı olacağını, Üstad Bediüzzamanın “Münazarat” kitabında bildirdiğini ifade etmektedir. (s.170)

    Hocaefendi, aynı konularla ilgili hadisleri yorumlarken de, “Yahudileri ve Hıristiyanları kınayan ve azarlayan âyetler ya Hazret-i Muhammed (A.S.M) döneminde yaşayan ya da kendi peygamberlerleri döneminde yaşayan bazı Yahudi ve Hıristiyanlar hakkındadır.” diyor. ( Küresel Barışa Doğru, s.45)

    Halbuki, bugüne kadar hiçbir İslam alimi bu âyet ve hadislerin tarihsel olduğunu, geçerliliğini yitirdiğini söylememiştir. Aksine, kıyamete kadar geçerli olduklarını ittifakla bildirmişlerdir.

    "Kesinlikle cehennemlik"

    Resulullah efendimiz, İslamiyeti kabul etmeyen Yahudilerin ve Hıristiyanların, ALLAH (cc)"a iman etmiş sayılmayacağını bunların Cehennemlik olduğunu bildirmiştir.

    Dört büyük müctehid imamdan biri olan İmam-ı Ahmed bin Hanbel"in meşhur hadis kitabı olan El-Müsned isimli eserde, sahabeden Ebu Hureyre"nin rivayet ettiği şu hadis-i şerif bunu açıkca göstermektedir:
    “Allah Resûlü"ne biri geldi ve "Ey ALLAH (cc)"ın elçisi! Hıristiyanlardan ALLAH (cc)"a ve Resulü"ne inanarak İncil"e sâdık biri veya aynı şekilde ALLAH (cc)"a ve Resûlü"ne inanarak Tevrat"a bağlı biri, sonradan sana tâbi olmazsa, bu kişiler hakkında ne buyurursunuz?" dedi.

    Bunun üzerine Hz. Peygamber şöyle buyurdu:

    “Nefsim yed-i kudretinde olan ALLAH (cc)"a yemin ederim ki, bu ümmetten biri veya Yahudi ve Hıristiyan bir kişi beni dinlemez ve getirdiğimi kabul etmeden ölürse, kesinlikle Cehennemlik olur.”

    Bu konu ile ilgili diğer bazı hadis-i şeriflerde de şöyle buyuruldu:
    “Beni duyup iman etmeyen Yahudi ve Hıristiyan elbette Cehenneme girecektir.” (Hakim)

    “Cennete sadece Müslüman olan girer.”(Buhari)

    Adem aleyhisselâmdan, Muhammed aleyhisselâma kadar, dinlerin nesh edilmesi, semavi kitapların, âyetlerin nesh edilmesi yani yürürlükten kaldırılması Allahü teâlâ tarfından yapılmıştır. Kur"anın bazı âyetlerinin veya bunların açıklaması olan hadislerin tarihsel olduğunu, geçerliliğinin kalmadığı iddiası, ve bunu savunmak yeni bir kitap veya Peygamberin geldiğini söylemek olur ki, bu da İslam inancına göre küfürdür.
    Muhammed aleyhisselâma inanmak imânın şartı değil mi?

    2- “Üç dinden herhangi bir dine inanmak yeterlidir. Mühim olan kelime-i tevhid inancıdır. Hz. Muhammed"i kabul ve tasdik etmek ise şart olmayıp bir kemal mertebesidir” diyorlar. “Ehli kitap ile amentüde ittifak halindeyiz.” İddiasında bulunuyorlar. (Ahmet Şahin, Zaman- 17.4.2000)
    Nitekim, Fethullah Gülen, “Kur"an-ı kerim, Kitap ehline çağrıda bulunulurken, “Ey kitap ehli! Aramızda müşterek olan bir kelimeyi gelin.” Nedir o kelime? “Allahtan başkasına ibadet yapmayalım”. Allaha kul olan başkasına kul olmaktan kurtulur. İşte gelin, sizinle bu mevzu üzerinde birleşip bütünleşelim. Kur"an devamla, “Allahı bırakıp da, bazılarımız bazılarımızı Rab edinmesin” diyor. Dikkat edin, bu mesajda, “Muhammedün Rasûlüllah” yok.” diyor. (Hoşgörü ve Diyalog İklimi. S.241)

    Fasıldan Fasıla kitabında da, “Herkes kelime-i tevhidi esas alarak çevresine bakışını yeniden gözden geçirmeli ve ıslah etmelidir. Hatta kelime-i tevhidin ikinci bölümünü, yani 'Muhammed Allah'ın resülüdür' kısmını söylemeksizin sadece ilk kısmını ikrar eden kimselere rahmet ve merhamet bakışıyla bakmalıdır... ” demektedirler. (Küresel Barışa Doğru-131)

    Halbuki ayet-i kerimede, “Rahmetim her şeyi kaplamıştır” buyurulduktan sonra, “(Rahmetim) Allah'tan korkup, haramlardan kaçan, zekâtlarını veren ve ayetlerimize inananlar içindir” buyuruluyor. (Araf 156) Bundan sonraki ayette de, “Ümmi peygamberime (Resulullaha) uyanlar için” buyuruyor. Yine, ayet-i kerimelerde, “Allah indinde hak din ancak İslâmdır.” (A. İmran 19) “İslâmdan başka din arayan, bilsin ki, o din asla kabul edilmez.” (A. İmran 85) buyuruluyor.

    Şu âyet-i kerimeler de, Allaha iman için, Resulullaha inanıp itaat etmenin şart olduğunu bildiriyor:

    “Resule itaat eden, Allaha itaat etmiş olur” (Nisa 80)

    “Deki, “Allaha ve Peygambere itaat edin! Eğer itaat etmeyip yüz çevirirlerse, (kafir olurlar) Elbette ALLAH (cc) kafirleri sevmez.” (Ali imran 32)

    “Allah ve Resulüne itaat eden Cennete, etmeyen Cehenneme gider” ( Feth 13)

    Görülüyor ki, gayri müslimlerle aramızda iddia edildiği gibi bırakın ittifakı, benzerlik bile yok. .


    islamda Diyalog yok Teblig var ikisini Birbirine karistirmayalim insAllah

    Selam Ve Dua ile . ..

    selamunaleykum saygılarımla

  5. Alt 03-22-2008, 00:13 #15
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Böyle bir konuya yazı yazmadan önce herkesten ricam diyalogla ilgili yazılmış konu bölümünü baştan sona okumanız ve ondan sonra yorumlarınızı yapmanızdır.
    Kimse okumadan direk başlığa göre yazıyor...

  6. Alt 03-22-2008, 00:30 #16
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Evet haydar bas siyasetinde kosturan bir kisiye ait zaten o videolarda haydar basin vesilesi ile cikmisdir neyse durumlari sahsilestirmeylim degilmi

    Alıntı:
    Bosna Hersek’te katledilen binlerce Müslüman’ı, Irak’ta öldürülen milyonları, Filistin’de kız erkek ayırt edilmeden ırzına geçilen çocukları, yakılan yıkılan mabetleri görmezden gelip; İsrail’de ölen iki çocuk için camide salya sümük ağlamak, Londra Metrosundaki patlama için geç kalmış gibi hemen başsağlığı dileyip üzüntülerini dile getirmek, Müslümanları terörist ilan etmektir.

    Dogrudur israilde ölen cocuklar icin göz yasi döküldü ama filistinde ölenler icin göz yasi dökülmedimi sayfa sayfa hocaefendinin beyanatlari vardi ve halada var bunu göz ardi edenler edebsizliginden utansin

    Alıntı:
    Dinler arası Diyalog: Peygamberimize hakaretler yağdıran küstahları aman diyaloga gölge düşmesin diyerekten duymamak duyurmamak, risale cevşen okuyan papazların ön sayfa güzelleri gibi çarşaf çarşaf resmini yayınlamaktır.
    Dinler arası Diyalog: İslam’ı yayıyorum Türk dilini dünyaya öğretiyorum diyerek, adı Türk Okulu olan okullarda Türkçeyi 2 saatlik seçmeli ders yapıp İngilizce eğitim vermektir.

    Efendimize küfredene küfretmek yerine o küfrün dogru olmadigini savunan bir toplulukdur diyalogu yapanlar hem diyalog cevresinde degildir küfredenler baska taraflardadir nasil bir terörist suc isler ve ben müslümanim allah icin yaptim desede tüm müslümanlari esit tutamayiz efendimize küfredenlerde öyledir ve hatta bilincli bir insan küfür etmez buda biline

    Türk okullarina siz bizzat gittinizmi ben örnegin cek cumhuriyetindeki koleje gittim vede cocuklar cok güzel türkce ögrenmislerdi demekki cok akillilar sizin dediginiz iki saatte sökmüsler türkceyi hayret

    Gerisinide söylemeyeyim ama iddiali bir düsünceniz varsa onuda direk gecin ben cevaplayayim cünkü inanin bu gazeteye verilen cevaplar haydar bas a verilen cevaplar cokdann herkese ulasti bence sizde verilen cvp lari okuyunuz

  7. Alt 03-22-2008, 00:33 #17
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Haydar Baş'ın kim olduğu artık ortaya çıktı ama hala inanlar var...

  8. Alt 05-01-2008, 23:12 #18
    malaga Mesajlar: 9
    "dinler arası diyalog" girişimi bir ezikliğin göstergesidir. nitekim "Allah katında din İslam'dır". . diyalog, sair dinleri ve mensuplarını üstün benimseyerek gelin sizle aramızı yapalım demektir. dinler arası diyalog gibi kompleks bir başlıkla karanlık yolda yürüneceğine , mistizm öğretisinin hoşgörü temeli üzerinde durulsun. ehl-i kitap dahi mistik atmosferinde buluyor kendisini,islam'ın.

  9. Alt 05-02-2008, 00:46 #19
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Kime karsi ezik olacagiz ki?

    Kim dinlerarasi diyalog icerisinde girildigi islami da ezik görmüstür:söyledikleriniz bu zamana kadar gerceklesmis bir husus degildir.Islami bilmiyoruz diyenlere mistisizm örnegini getirirseniz , Ne kadar islama örnek bir cevap olur, dinlerarasi diyalog; islam temelleri üzerine diyalog yapan kardeslerimiz tarafindan sürdürülmektedir.

  10. Alt 05-02-2008, 01:19 #20
    malaga Mesajlar: 9
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Kime karsi ezik olacagiz ki?

    Kim dinlerarasi diyalog icerisinde girildigi islami da ezik görmüstür:söyledikleriniz bu zamana kadar gerceklesmis bir husus degildir.Islami bilmiyoruz diyenlere mistisizm örnegini getirirseniz , Ne kadar islama örnek bir cevap olur, dinlerarasi diyalog; islam temelleri üzerine diyalog yapan kardeslerimiz tarafindan sürdürülmektedir.

    söylediklerimin bugüne kadar gerçekleşmediği yönündeki iddianız gerçekten şaşırtıcı. ben islamın ezik görüldüğünü ifade etmedim, icra edilen eylemin bir eziklik göstergesi olduğunu belirttim. size sormalıyım; islam'ı bilmiyoruz diyen kaç kişi -gel vaaz dinleyelim yahut gel sana dini anlatayım! sorularına olumlu icabet eder. tüm dinlerin (günümüze indirgediğimizde) ortak paydası mistizm değil midir? bugün muhammed ikbal, hasan el-benna, said nursi gibi dava adamları anıldığında kaç kişi programına katılıyor? ya mevlana? yurtdışından panteisti,deisti,teisti,ateisti,yahudisi,mesihisi binlercesi akın ediyor. bizzat şahit oldum. bana bu diyaloğun mantelitesini açıklayın?
    ! son radde nedir yahu? batının islamı mı? haçlıların ve siyonistlerin çarkına su dökmektir bu girişimler. bu hareketin tarihini iyi bilmek lazım. ve unutmayalım günümüzün ehl-i kitabı mazide de olduğu gibi kendi çıkarı olmayan hiçbirşeye yaklaşmaz..islamî temel üzerine ve taviz vermeden diyalog yapabilenlerden allah razı olsun.. unutmayalım taviz tavizi getirir..

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.