israil oğullarına içtimai çöküntü şöyle girmiştir:

'israiloğullarına içtimai çöküntü şöyle girmiştir: bir kişi diğerinde gördüğü bir kötülük üzerine 'ey falan bu işi terket bu sana helal değildir.' derdi.ertesi gün de gelir o adamın aynı münkeri işliyor ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen nesibe

  1. Alt 08-01-2009, 12:25 #1
    nesibe Mesajlar: 48
    'israiloğullarına içtimai çöküntü şöyle girmiştir:
    bir kişi diğerinde gördüğü bir kötülük üzerine 'ey falan bu işi terket bu sana helal değildir.' derdi.ertesi gün de gelir o adamın aynı münkeri işliyor olmasına rağmen onunla dostluğunu devam ettirir, onunla beraber oturup kalkar, beraber yer içerdi. bunun üzerine Allah (c.c) onların kalplerini birbirine çaldı.(sonra maide 78-79 u okudu)
    hayır vallahi muhakkak marufu emredip münkeden nehyetmezseniz ve yine muhakkak zalimin elinden tutup onu hak çizgisine getirmelisiniz.'(ebu davud, ibni mace)

    emirahmedyasin bunu beğendi.
  2. Alt 08-01-2009, 13:48 #2
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    emeğinize sağlık ne kadar manidar bir konu lakin bunu biz ne kadar yapıyor yada işin neresinden tutuyoruz onu konuşmak lazım...

  3. Alt 08-01-2009, 22:41 #3
    nesibe Mesajlar: 48
    bu konuda da şu hadisi şerifi hatırlayalım:
    'Allahın emrini yerine getirenle getirmeyenlerin misali aynı vapurda yolculuk yapan kimselerin durumu gibidir.bunlardan kimisi üst katta kimisi de alt kattadır.altta bulunanalar kardeşlerini rahatsız etmemek için su almak istediklerinde yukarıdakilere bize kendi yerimizde bir menfez açsak deyip geminin tabandan bir delik açmaya yeltenseler yukarıdakiler de bu duruma gözyumsalar her iki taraf da batmaya maruz kalacaktır.'(buhari)

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.