[MELEKgibiGENÇ]~~~

Hadis-i Kutsi: Allah-ü Teala Hazretleri şöyle buyurur: Eşşabu’l-müminu bil-kaderi, er-radi bi-kitabihi, el ganiyi bi-rızgıhi, et-tariki li-şehvetihi min eclihi, hüve indihi kebahüdü melaiketihi : Benim kaderime inanmış takdirime tevekkül eden genç, ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen fehim

  1. Alt 06-08-2009, 02:27 #1
    fehim Mesajlar: 89
    Hadis-i Kutsi: Allah-ü Teala Hazretleri şöyle buyurur: Eşşabu’l-müminu bil-kaderi, er-radi bi-kitabihi, el ganiyi bi-rızgıhi, et-tariki li-şehvetihi min eclihi, hüve indihi kebahüdü melaiketihi : Benim kaderime inanmış takdirime tevekkül eden genç, benim yazıma (farzlarıma,emir ve yasaklarıma) razı olan genç, benim ona verdiğim rızka razı olarak, kanaat eden genç, benim için şehvetini, (nefsani arzularını: yeme, içme, konuşma vb.) terk eden genç, o sanki benim yanımdaki meleklerimden bazısı gibidir.

    H.Ş: Kim de şu 3 sıfat varsa sevabı hak eder, imanını kemale erdirmiş olur, insanların içinde güzel bie şekilde yaşamasına sebep olacak bir ahlak, kendisini haramlardan alıkoyan bir vera(şüpheli şeylerden uzak durmak) duygusuna sahip olan, kendisine yapılan cahilce muameleye hilmle, güzelce karşılık veren kimse.

    H.Ş: Üç şey vardır ki bu 3 şey kimde bulunursa Allah-ü Teala Hz.onu kurbiyyetine yakınına alır barıdırır ve onun üzerine kendi rahmetini saçar ve onu cennetine lütfuyla keremiyle kor. Bu 3 şey şunlardır: O kimse ki kendisine verildiği zaman şükreder, kudreti yettiği zaman affeder, kızdığı zaman gevşer kızgınlığının gereğini yapmaz.
    Gelin biz içinde binlerce hikmetin nüvesini bulunduran hadisi şerifi şöyle özetleyelim: Yakın olmak için Rabbine; Şükret, affet ve öfkelenme…

    H.Ş: Kim de şu 3 haslet bulunursa Allah onu hesabını kolay bir şekilde görerek cennetine sokar: Sana vermeyene, sana elindekini haram edene sen verirsin, sana zulmedeni sen affedersin, senden alakayı kesene sen gidersin, irtibatını sürdürürsün.

    H.Ş:Kim de şu 3 haslet varsa kıyamet günü Allah-ü Teala onu Arş-ı Ala altında gölgelendirir. Soğuk zamanlarda bile abdest almayı bırakmayan, karanlıklarda mescitlere yürümek, açları doyurmak.

    H.Ş: Üç dua vardır ki bunlar kabul olurlar;
    1-Oruçlunun duası,
    2-Seyahet eden yolcu kimsenin(misafirin) duası,
    3- Mazlumun duası (kafir bile olsa)
    Borçlunun borcunu geç vermesi de bir çeşit zulümdür. Zenginin hayrını, sadakasını geç vermesi de zulümdür. İnsanın kapısındaki dilenci Allah’ın o kula bahşettiği bir hediyesidir.

    H.Ş: Ben şu 3 şeyi biliyorum ki bunlar hakikattir:
    1-Zulme uğrayan kimse bu zulmü yapanları affederse, Allah-ü Teala Hazretleri onun bu affından dolayı mutlaka onun izzetini artırır, onu aziz kılar ve kıymetlendirir ve daha yüksek mevkilere vasıl eder.
    2-Bir adam kendi üzerine dilenmek kapısını açar da, bu yolla malını artırma(depolama) yolunu seçerse, Allah onun fakirliğini artırır.
    3-Bir adam da kendi üzerine sadaka kapısını açarak Allah rızasını murad ederek tasadduk kapısını açarsa; kesesinden para çıkmasına rağmen Allah-ü Teala Hazretleri onun malını çoğaltır.

    H.Ş: 3 şey vardır ki, insanı Allah’ın gazabından ve ikabından kurtarıcıdır
    1-Gizli de ve aşikare da Allah-ü Teala’dan korkmak
    2-Kızdığı zaman da hoşnut olduğu zaman da adaletten ayrılmamak
    3-Zenginlikte(israf etmeyen) de fakirlikte(isyan etmeyip, sabreden) de orta yolda giden.

    Şu 3 şey de insanı helak eder:
    1-Peşine takılıp da arkasından gidilen hevay-ı nefs
    2-İnsanı itaatı altına almış olan cimrilik duygusu
    3-Kişinin kendi nefsini beğenmesidir

    H.Ş: 3 fazilet vardır ki Müslüman insanın bu dünya saadetindendir:
    1-İyi bir komşu
    2-Geniş ve ferah bir ev
    3-İyi ve güzel bir binek

    Konu fehim tarafından (06-08-2009 Saat 04:04 ) değiştirilmiştir.
    kipchak ve cyber_rbf bunu beğendiler.
  2. Alt 06-10-2009, 13:50 #2
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    Alıntı:
    H.Ş: Kim de şu 3 haslet bulunursa Allah onu hesabını kolay bir şekilde görerek cennetine sokar: Sana vermeyene, sana elindekini haram edene sen verirsin, sana zulmedeni sen affedersin, senden alakayı kesene sen gidersin, irtibatını sürdürürsün.

    Rabbim hesabımızı kolay eylesin inş.

  3. Alt 06-12-2009, 10:14 #3
    cyber_rbf Mesajlar: 3
    •●führer●•´isimli üyeden Alıntı
    rabbim hesabımızı kolay eylesin inş.

    amin......

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.