Sevgili ve çıkma kavramları

Samimiyetsizleşen günümüz ilişkilerinde benim anlamakta zorlandığım en önemli kavram sevgili kavramı.Ya insanların çoğu doğru yolda biz yalnış yoldayız.Yada onlar yanlış yolda bizlerde onlara müdahale edemeyn acizlerdeniz.Eski şairlerimiz sevgiliden bahsederken ya ...


Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni
  • 2 gönderen emirahmedyasin
  • 1 gönderen emirahmedyasin
  • 2 gönderen kipchak

  1. Alt 03-19-2009, 16:36 #1
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    Samimiyetsizleşen günümüz ilişkilerinde benim anlamakta zorlandığım en önemli kavram sevgili kavramı.Ya insanların çoğu doğru yolda biz yalnış yoldayız.Yada onlar yanlış yolda bizlerde onlara müdahale edemeyn acizlerdeniz.Eski şairlerimiz sevgiliden bahsederken ya ilahi aşkı kastederek yada meşru bir zeminde aşklarını yürekten kaleme oradan kağıda aktarmışlardır.
    Sevme.sevilmek elbette güzel ve meşru bir şeydir.Lakin günümüz sulandırılmış düzeninde sevgili ve çıkma kavramlarının savunulamayacağı kanatindeyim.Tabiki müslümanlar tarafından yoksa küfür ehlinin bizim ak dediğimize kara demesi gayet doğaldır.
    Sizlerin,bizlerin ve müslümanın çeşitlerinden olanların bugün küfrün elinde ,dilinde olan bu kavramları elekten geçirmeden sahiplenmeleri işin vehametinin göstergesidir.İslam ın tutumu bu konuda gayet nettir.Biz hayatımızın ahkam emirlerini İLAHİ KELİMETULLAH tan alıyoruz ve onunla hüküm veriyoruz.Eğer bizim hayatımızın mihenk taşı ilahi kelimetullah ise günümüz ilişkilerinin bu mihenge uymadığını rahtalıkla söyleyebilirim.Ben söyleyebilirim diyorum çünkü hükümler açık ve net.
    Bu gün sözüm ona önce birbirimiz tanımalıyız hikayelerinin ''İSLAMİ'' camiada da olur bulması benim kalbimde sızıların artmasına sebeptir.
    Nişanlı bile olunsa bir alimin demesiyle evlenme ihtimali %98 bile olsa ilişki belli bir düzeyde tutulmalı ve sonradan oluşma ihtimali olan tatsızlıklara ve ayrılıklara ön cephe alınmalı.Biz yeterki duruşumuzu netleştirelim yeterki cephemizin surlarını sabitleyelim.Varsın küfrün ileri gelenleri anlamasınlar varsın ''müslümanım'' diyenlerde anlamasınlar.Elbet birgün anlarlar ha bu dünyada hada ötelerde...
    Bir kardeşimin başından geçen hadise şöyleki:
    Kardeşimiz Allah ın güzel kullarından.Okulda namaza çıkmak için duvarlardan beraber atlardık.Bir gün okulun sözüm ona popiler kızı onun sınıfındaki bir bacının aracılığı ile bir konuşma ayarlar.Bizim ki herhal islami bir meseledir der kabul eder.Her iki kızda yanına gelirler ''popiler'' olanı eliniz uzatır.Bizim ki elini arkasına koyar elini ona doğru uzatmaz.Düşünsenize o yaşlarda ne kadar tepki çeken ne kadar gericilik vasfı olan bir hareket.Konu açılır bizim kardeş durumu farkeder bu durumlara karşı olduğunu izah eder.Konuşma biter.Sonradan onun arkasından bunları ormanlara sürmeli,bunlar ne kadar kaba ne kadar ilkel insanlar der.Olay kapanır buraya kadar olanlar herkesin başından geçmiş olabilir.Bundan sonrası ise muhteşem.
    Lisenin üzerinden çok değil bir iki sene geçmeden bizim kardeş nasıl olduysa kendi sınıfında ki bacıyla karşılaşır biryerde.Laf lafı açar derken söz o günden açılır.Bacı der ki: Hani o kız senin için şöyle şöyle demişti ya o şimdi örtünmüş,evlenmiş,namzalarına başlamış...
    Ve gördüğümde bana dediki ben okulda nasıl onların değerini bilemedim meğer ne kadar seviyelilermiş meğer ne kadar insana değer verirlermiş.
    Bu olayı duyunca tüylerim diken diken oldu.Hidayetin RAHMAN dan kimlere ulaşabileceğini tefekkür etmeye başladım.Ve sonra eğer biz dik durursak varsın şimdi anlamasınlar gün gelir hakikatler ya burda yada ötelerde gösterilir...
    Başlığa dönerisek kavramların bu kadar sulandığı insan ilişkilerinin hayvanları utandırdğı bir zamanda ne olur biraz daha sabredelim ne olur ey ümmetin evlatları biraz daha direnelim.
    Bizlere vaad edilen nimetler bizleri bekler.Rabbim kalbimizi dini üzere sabit kılsın.
    selam ve dua ile...

    Konu emirahmedyasin tarafından (03-19-2009 Saat 18:09 ) değiştirilmiştir.
    Esmaaa ve Henna bunu beğendiler.
  2. Alt 03-19-2009, 18:11 #2
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    yazıyı şahsımdan kaynaklı bir hata ile tümüyle buraya yazamamıştım sayın alptraum yardımcı oldu.Şimdi bütünüyle burada

    Henna bunu beğendi.
  3. Alt 03-19-2009, 20:03 #3
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    Allah razı olsun. Güzel bir yazı özellikle ''önce birbirimizi tanımalıyız'' hikayesinede değinmeniz yerinde olmuş.

    Henna ve emirahmedyasin bunu beğendiler.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.