MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Genel Islami Bölüm (https://www.muhakeme.net/forum/genel-islami-bolum/)
-   -   Diyalog Devletin Resmi Politikasidir (https://www.muhakeme.net/forum/genel-islami-bolum/12718-diyalog-devletin-resmi-politikasidir.html)

Metin mete 02-13-2009 22:11

--->: Diyalog Devletin Resmi Politikasidir

Alıntı:

•●FühreR●•´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 33526)
sanırım olay okuduğunuz haber kaynağının olayı çarpıtmasından veya işine geldiği gibi yansıtmasından oluyor ayrıca kaynak olarak gösterdiğim sitenin stv vs. ile bağlantısı yok haber kaynağı Anadolu Ajansı... daha önce bir çok kez bu tür olaylara şahit olduk örneğin 5-6 yıl kadar önce okuldaki bir öğretmen cinnet getirmiş ve 3 meslekdaşını öldürmüştü aynı haber hürriyette şu manşetle yayınlandı ''aşırı islamcı hoca okulda dehşet saçtı'' demek istediğim sizin haber okuduğunuz yerlerde sizin görüşünüzdeki yerler... gidin aynı haberi objektif yayın yapan bi kaynaktan öğrenin aslını öyle olmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz... neyse mevzu diyalog...

kafir olmaları birşeyi değiştirmez efendimizde onlarca kafirin ayağına gitti Allah ı anlattı bunda bir sakınca yok ancak olay veya amaç onları dost edinmek değildir

bir kere olsun almanyadaki diyalog faaliyetlerinde bulundunuz mu?herhangi bir organizasyona katıldınız mı? şayet katıldı iseniz görüşlerinizi almak isterim

Ben ve DIYALOG olurmu hic böyle sacmalik...

kipchak 02-13-2009 22:32

siz daha karşınızdaki anlamadan bir kere daha dinlemeden ''sacmalik'' diyorsunuz bu nasıl bir mantık bir önceki yazımda dediğimi yineliyorum karşıt hiçbir fikrin varlığını kabullen(e)meyen ''kemikleşmiş'' bir düşünceniz var. bu düşüncede birisiyle hiç bir konu tartışılmaz ve hiçbir sonucada varılamaz.size tavsiyem bir kerede olsa gidin aklınızdaki soruları sorun ve aldığınız cevapları bizlerlede paylaşın. hep aynı konular etrafında dönüp duruyoruz...Bu tutumunuzla bir çözüme varacağımızıda sanmıyorum...sizden ricam bir kerede olsa gidin ''ya kardeşim sizin bu yaptığınız şey yanlıştır!'' deyin bakalım size ne diyecekler ne anlatacaklar...

Metin mete 02-13-2009 22:46

Alıntı:

•●FühreR●•´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 33543)
siz daha karşınızdaki anlamadan bir kere daha dinlemeden ''sacmalik'' diyorsunuz bu nasıl bir mantık bir önceki yazımda dediğimi yineliyorum karşıt hiçbir fikrin varlığını kabullen(e)meyen ''kemikleşmiş'' bir düşünceniz var. bu düşüncede birisiyle hiç bir konu tartışılmaz ve hiçbir sonucada varılamaz.size tavsiyem bir kerede olsa gidin aklınızdaki soruları sorun ve aldığınız cevapları bizlerlede paylaşın. hep aynı konular etrafında dönüp duruyoruz...Bu tutumunuzla bir çözüme varacağımızıda sanmıyorum...sizden ricam bir kerede olsa gidin ''ya kardeşim sizin bu yaptığınız şey yanlıştır!'' deyin bakalım size ne diyecekler ne anlatacaklar...

Ben bu yaziya
Alıntı:

Bu yazimla basladim ve her seferinde sizin iddianizin ötesinde karsi tarafin yani Hiristiyan tarafin sartlarini koydum,Siz ya Haydar Bas icin karsi ciktiniz yada öyle olmadigindan dem vurdunuz.Bakin siz ne kadar iyi niyetli olursaniz olun bu hic bir seyi degistirmiyor?Cünki karsi tarafin sartlari var ve o sartlar olusmasa bu diyalog devam etmez,yada sizinde sartlariniz vardir o zaman iki tarafta vaz gecmistir sartlardan ama hala ne Medyada ne her hangi bir yetkili(Her iki tarafin Diyalogcularindan)böyle bir aciklama gelmedi.Gelmedigine göre siz EVET siz bu sartlari kabul etmis durumundasiniz.Bizim karstligimiz bu babtadir buyrun bizim sartlarimizda buydu ve böyle yanit aldik deyin....

Yada;
Alıntı:

"Nihai hedefe ulaşana kadar, her yöntem ve yol mübahtır. Bunun içine yalan söylemek ve insanları aldatmak da girer. Yeter ki, 'hizmet' kesintiye uğramasın. Hizmet denilen çalışmanın en büyük özelliği, sessiz ve derinden olmasıdır. Bu gizlilik de güçlü oluncaya kadar devam edecektir. Cemaatin temel felsefesi budur..."
bumu gercek olan...

kipchak 02-13-2009 23:55

alıntı yaparken hata oldu sanırım alıntı yaptığınız kısım görünmüyor ???

Metin mete 02-14-2009 16:25

Alıntı:

•●FühreR●•´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 33552)
alıntı yaparken hata oldu sanırım alıntı yaptığınız kısım görünmüyor ???

Hayir hata yok,sadece 40 numarali yaziyi kast ederek koymustum...

alptraum 02-14-2009 16:45

Alıntı:

Metin mete´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 33539)

Ben ve DIYALOG olurmu hic böyle sacmalik...

Bir ara katildiginizi söylemistiniz hemde haniminizla beraber ve hatta haniminizda sözcü olarak katilmis ki diyalog sempozyumlarinda takarsin kulakligi hangi dili anliyorsunuz o dilde ceviriyi dinlersiniz. Sempozyum biter ve herkes dagilir:) Sözcüden kastinizi anlamamistim siz dinlerarasi diyalog sempozyumuna katildiginiza eminmisiniz?

Madem katildiniz o günkü konu neydi? Ya da ne yanlisini gördünüz?

Yukaridaki yazinizda katilmadiginizi ima ediyorsunuz ve herkes öyle anliyor buyrun ;

IslamForum Ne Olursan Ol Gel - Tekil Mesaj gösterimi - Dinler arası diyalog

Metin mete 02-14-2009 23:29

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 33597)
Bir ara katildiginizi söylemistiniz hemde haniminizla beraber ve hatta haniminizda sözcü olarak katilmis ki diyalog sempozyumlarinda takarsin kulakligi hangi dili anliyorsunuz o dilde ceviriyi dinlersiniz. Sempozyum biter ve herkes dagilir:) Sözcüden kastinizi anlamamistim siz dinlerarasi diyalog sempozyumuna katildiginiza eminmisiniz?

Madem katildiniz o günkü konu neydi? Ya da ne yanlisini gördünüz?

Yukaridaki yazinizda katilmadiginizi ima ediyorsunuz ve herkes öyle anliyor buyrun ;

IslamForum Ne Olursan Ol Gel - Tekil Mesaj gösterimi - Dinler arası diyalog

Camii baskani olarakta tek basimada bulundum ama dediginiz sekilde bir anlasmayla degil sadece davetli oldugumuzdandir,Yani biz hic bir sekilde PARCASI olmadik,Ve OLMAYACAGIZDA diyoruz.Kendim hic bir diyalogta bulunmam sadece Kurani söyler cikarim,Gerisini herkes kendisi düsünmelidir...

kipchak 02-14-2009 23:55

tutarsız söylemleriniz ve tezatlıklarınızla gülümsettiniz beni sayın metin mete

Metin mete 02-14-2009 23:59

Alıntı:

•●FühreR●•´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 33622)
tutarsız söylemleriniz ve tezatlıklarınızla gülümsettiniz beni sayın metin mete

Neden biz gidipte bir parcasi oldukmu dedik?Yoksa onlarin emrinemi girdik?Her iki katilimda sadece davettir ve davete icabet edilmis gereken ayetler okunmus ve geri dönülmüstür..Hepsi bu gülmek size yakisiyor...

kipchak 02-15-2009 00:48

''Ben ve DIYALOG olurmu hic böyle sacmalik...'' demek yerine ''davete icabet ettim ve bir kere gittim'' demek çok mu zor?
gülmek bana yakışıyor ama her halini kuran-ı kerime göre yaşadığını söyleyen birine bu tutum yakışmıyor

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:42 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük