Melekler yüzme bilirler mi

Bir ateist sitesindeki bazi sorulari ve düsünceleri buraya aktarip beraber kafa yormak istedim. Buyrun makale Allah yeri , göğü ve ikisi arasındakileri 6 günde yaratmış ve yorulmamıştır, arşa egemenlik kurmuştur. ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen safinaz

  1. Alt 10-20-2008, 22:25 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Bir ateist sitesindeki bazi sorulari ve düsünceleri buraya aktarip beraber kafa yormak istedim. Buyrun makale

    Allah yeri , göğü ve ikisi arasındakileri 6 günde yaratmış ve yorulmamıştır, arşa egemenlik kurmuştur. (Kaf-38, Araf-54, Furkan-59, Yunus-3, Hud-7, Secde-4, Hadid-4)

    Arşı su üzerindedir. (Hud-7)

    Arşı taşıyan ve çevresinde tespih eden melekler vardır. (Zümer-75, Mümin-7)

    Melekler 8 adettir. (Hakka-17)

    Melekler iki üç ve dört kanatlıdır. (Fatır-1)

    Bunlar Kuran Ayetleri. Şimdi benim anlamadığım yönler var; Allah'ın bir arşı var, bu arş su üzerinde ve bunu da taşıyan 8 adet Melek varsa, arşı taşıyan 8 adet Meleğin, arş su üzerinde olduğundan, suyun içinde olmaları gerekmez mi?

    Peki bunlar suyun içinde ise neden 2,3 ve dört kanatlılar?

    Hem koskoca Allah'ın arşını sadece 8 tanecik Melek nasıl taşıyabiliyor?

    Bu kadar hafif veya küçük mü?

    Peki Arş zaten su üzerinde ise, suyun kaldırma kuvveti zaten var, o halde neden Melekler suya girip arşı taşıyorlar?

    Peki Arş, suyun üzerinde de, su neyin üzerinde?

    Dökülmez mi?

    Peki Allah hep Arş'ın üzerinde mi idi? Yoksa sonradan mı oraya geldi?

    Eğer hep Arş'ın üzerindeydi ise, arş da suyun üzerinde olduğuna göre,
    suyun da ezeliyetten beri var olması gerekmez mi?

    Ya melekler? Onlar hep arşı taşıyordular ise, ezeliyetten beri hep var olmaları gerekmezmiydi?

    Arş'ı ve Melekleri sonradan yarattı ise, daha önce nerede duruyordu?

    Sonra koskoca Allah, neden kendini Meleklere taşıtıyor ki? Kendi kendine duramıyor mu?

    Yoksa yüzme mi bilmiyor?



    İlgili Ayet'ler;

    Kaf-38 Andolsun, gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları altı günde (altı evrede) yarattık. Bize bir yorgunluk da dokunmadı.

    Araf-54 Şüphesiz sizin Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratan ve Arş’a kurulan, geceyi, kendisini durmadan takip eden gündüze katan, güneşi, ayı ve bütün yıldızları da buyruğuna tabi olarak yaratan Allah’tır. Dikkat edin, yaratmak da, emretmek de yalnız O’na mahsustur. Âlemlerin Rabbi olan Allah’ın şanı yücedir.

    Furkan-59 Gökleri ve yeryüzünü ve ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan sonra da Arş’a kurulan Rahmân’dır. Sen bunu haberdar olana sor!

    Yunus-3 Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratan, sonra da Arş’a kurulup işleri yerli yerince düzene koyan Allah’tır. O'nun izni olmaksızın, hiç kimse şefaatçı olamaz. İşte o, Rabbiniz Allah’tır. O halde O'na kulluk edin. Hâlâ düşünmüyor musunuz?

    Hud-7 O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı konusunda sizi imtihan için, henüz Arş'ı su üstünde iken gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratandır. Böyle iken "Ölümden sonra şüphesiz diriltileceksiniz" desen, inkarcılar "Mutlaka bu apaçık bir büyüdür" derler.

    Secde-4 Allah, gökleri ve yeri, ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan sonra da Arş’a kurulandır. Sizin için ondan başka hiçbir dost, hiçbir şefaatçi yoktur. Hâlâ düşünüp öğüt almayacak mısınız?

    Hadid-4 O, gökleri ve yeri altı günde (altı evrede) yaratan, sonra Arş’a kurulandır. Yere gireni, ondan çıkanı, gökten ineni, oraya yükseleni bilir. Nerede olsanız, O sizinle beraberdir. Allah bütün yaptıklarınızı hakkıyla görendir.

    Zumer-75 Melekleri de, Rablerini hamd ile tesbih edip yücelterek Arş’ın etrafını kuşatmış halde görürsün. Artık kulların arasında adaletle hüküm verilmiş ve "Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur" denilmiştir.

    Mümin-7 Arş’ı taşıyanlar ve onun çevresinde bulunanlar (melekler) Rablerini hamd ederek tespih ederler, O’na inanırlar ve inananlar için (şöyle diyerek) bağışlanma dilerler: "Ey Rabbimiz! Senin rahmetin ve ilmin her şeyi kuşatmıştır. O halde tövbe eden ve senin yoluna uyanları bağışla ve onları cehennem azâbından koru."

    Hakka-17 Melekler onun kıyılarındadır. O gün Rabbinin arşını, bunların da üstünde sekiz taşıyıcı taşır.

    Fatır-1 Hamd, gökleri ve yeri yaratan, melekleri ikişer, üçer, dörder kanatlı elçiler yapan Allah’a mahsustur. O yaratmada dilediğini artırır. Şüphesiz Allah’ın gücü her şeye hakkıyla yeter.

    Ta Ha-5 Rahman arş'a kurulmustur.

  2. Alt 10-20-2008, 22:34 #2
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Çok fazla fıkhi bilgim olmamakla beraber şunu söyleyebilirim.
    Risale-i nurlarda "dünyanın balığın ve öküzün üzerinde olması"olayının açıklamasın üstad şu şekilde izah etmişti.

    Dünya karalardan ve denizlerden oluştuğu için öküz karayı,balıkta denizi temsil etmektedir.Ve üstünde taşımaktan kasıtta dünyanın temsili olarak sular ve karalardan oluşmasıdır ki arzı taşıyan meleklerden kasıtta budur diye düşünüyorum...

    Henna bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.