ayet-el kürsi okumanın faziletleri

AYET-EL KÜRSİ ALLAHÜ LA İLAHE İLLA HÜVEL HAYYÜL KAYYUM.LA TE HUZÜHU SİNETÜN VE LA NEVM.LEHÜ MA FİS SEMAVATİ VEMA FİL ERD.MENZELLEZİ YEŞFEU İNDEHU İLLA BİİZNİHİ.YA LEMÜ MA BEYNE EYDİHİM VEMA ...


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 1 gönderen (cennet)
  • 1 gönderen (cennet)
  • 1 gönderen sevilay sevil

  1. Alt 05-07-2012, 13:13 #1
    (cennet) Mesajlar: 113
    AYET-EL KÜRSİ

    ALLAHÜ LA İLAHE İLLA HÜVEL HAYYÜL KAYYUM.LA TE HUZÜHU SİNETÜN VE LA NEVM.LEHÜ MA FİS SEMAVATİ VEMA FİL ERD.MENZELLEZİ YEŞFEU İNDEHU İLLA BİİZNİHİ.YA LEMÜ MA BEYNE EYDİHİM VEMA HALFEHÜM VELA YÜHİTUNE BİŞEY İN MİN İLMİHİ İLLA BİMA ŞAE VESİA KÜRSİYYÜSSEMAVATİ VEL ERD.VELA YEUDÜHÜ HIFZUHUMA VE HÜVEL ALİYYÜL AZİM.


    -Kur'an-ı Kerim'de en azim ayet AYETEL KÜRSİ'dir.
    -Ayetel Kürsiyi hergün okumayı adet haline getiren kişinin ALLAH geçmiş günahlarını bağışlar. Okuyan hem Tevhid hemde Tilaveti yerine getirmiş olur. Bu da üstün bir zikir olur.

    -Bu ayeti okumaya ancak peygamberler sıddıklar ve şehidler devam eder. Kişi okumaya devam ederse ahlakı sehid ve sıddıkların ahlakına ulaşır.

    -Ayetel Kürsi okunur ve sevabı kabir ehline bağışlanırsa o kabir nurla dolar kabir genişler ve ölünün derecesi mevkisi ve makamı yükselir. Okuyanada büyük sevap verilir.

    -Gece yatarken okuyan kendini güven içine aldığı gibi ailesini ve komşusunuda koruyup güven içine alır.

    -Her farz namazını mütakip Ayetel Kürsi okuyan ikinci bir namaza kadar korunmuş olur. Yatarken okuduğunda 2 melek onu korumakla görevlendirilir.

    -Evinden çıkarken Ayetel Kürsi okuyan kişinin günahları bağışlanır şeytanlar ondan uzaklaşır. Cin şeytan ve insan şerrinden ve korkularından emin olur. Her şeyden muhafaza olunur.

    -Gece ve gündüz 10 defa İhlas ve Ayetel Kürsiyi okumaya devam eden kişi; ALLAH’ın rızasını kazanır. Şeytandan korunur. Mahşerde peygamberlerle birlikte olur.
    -Ayetel Kürsi okunan evden şeytanlar 30 gün kovulmuş olur 40 günde büyücü ve sihirbaz giremez.
    -Her namaz sonunda Ayetel Kürsi okuyanı eceli gelince ALLAH bizzat kendi kudret eliyle ruhunu alır ve o kişi şehidlik sevabına nail olur.
    -Okuyan kişiyi dinlemek üzere melekler gelip o yerde bulunur saf tutup dururlar. İhlas suresi okunan eve uğradıklarında secdeye kapanırlar. Haşr suresi okunan evde diz üzeri çöküp dururlar.
    -Gece ve gündüz 1000 defa Ayetel Kürsiyi 40 gün okuyana ruhani alem kapısı acılır. Melekler ziyaretine gelir. Tüm sırlara vakıf olmaya başlar. İstek ve arzuları gerçekleşir. Resulullah S.A.V. Efendimizi rüyasında görme şerefine erer.
    -Ayetel Kürsi ve Amenerrasulü Suresinin okunduğu eve şeytan girmez.
    -Ayetel Kürsi günde 50 defa okunursa okuyan şeytandan korunur.
    -Ayetel Kürsi 18 defa hergün okunmaya devam edilirse ALLAH okuyanı tevhid ruhuyla diriltir. Kalbini buna açar rızkını genişletir. Kıymeti yücelir. Yazıp üzerinde taşıyanı ALLAH musibet afet kaza ve belalardan korur.

    safinaz bunu beğendi.
  2. Alt 09-10-2012, 17:26 #2
    (cennet) Mesajlar: 113
    Ayet-el Kürsi’nin Fazileti
    Resulullah Efendimiz (sav) buyurdular:
    Allah-u Teala, Ayet-el Kürsi, Fatiha, Al-i İmran süresinde geçen iki ayeti (18.ve 26.ayetler) inzal etmek isteyince , bunlar arşa tutunarak; bizi yeryüzüne sana isyan edenlere mi indiriyorsun? dediler. Allah-u Teala, şöyle buyurdu; izzetime ve celalime yemin olsun ki; kullarımdan her kim sizi her namazdan sonra okursa onun mekanını cennet yaparım, ona günde yetmiş kez rahmetimle bakarım ve yetmiş ihtiyacını gideririm. Bu giderdiğim ihtiyaçların en küçüğü onu bağışlamak olacaktır.


    Kim sıkıntı anında Ayet-el Kürsi ve Bakara süresinin son iki ayetini (Amene’r-rasulu) okursa Allah ona sıkıntısında yardım eder.
    Kim evinden çıkarken okursa, Allah ona yetmiş bin melek gönderir. Bu melekler onun için istiğfar ve dua ederler.
    Kim farz namazlarının sonunda okursa, onunla cennet arasında yalnız ölüm vardır.
    Kişi yatağına geldiğinde okursa, Allah onun kendisini, komşusunu ve çevresindeki hayvanları korur.

    (Fazilet Takvimi’nden alıntıdır.)

    fuhgu bunu beğendi.
  3. Alt 09-10-2012, 20:46 #3
    sevilay sevil Mesajlar: 247
    ben Ayet-el kürsi'yi bilmiyodum orta okulda agladım agladım en sonda sabah okuya okuya uyandım Allah yardım etti işte ne güzel herkesin bilmesi lazım aslında geceleri korkardım simdi okuyup yatıyorum bişe olmuyo

    fuhgu bunu beğendi.
  4. Alt 11-07-2012, 23:04 #4
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Merhaba arkadaşlar ayetel kürsi çok faziletlidir.hele cinlere karşı okunacak en etkili duadır.bir gün uykuya daldım baktım ki! Uyku uyanklık arası biri yunus dedi.baktm ki! Up uzun kapkara bir varlık başımda duruyordu.ayetel kürsi okumaya başldım.bu çok hızlı şekilde süratle kaçtı. 2.gün yine geldi.baktım odada koltukta otyordu.benle konşuyordu resmen bana yakın durmuyordu.ayetel kürsi okudum.yine gitti.3.gün ayetel kürsiyi besmeleyi bir sonunu 70 defa tekrarladım.bir daha gelmedi.ayetel kürsiyi her gün okyun.dilinizden düşürmeyin 3 harfliler size yaklaşamazlar.uykuda bile yeter ki!okumayı bir adet edinin.çok faziletli bir duadır.ben okumayı çok seviyorum.
    Mesaj mobil cihaz üzerinden gönderilmistir
    Mesaj mobil cihaz üzerinden gönderilmistir
    Mesaj mobil cihaz üzerinden gönderilmistir

  5. Alt 05-06-2013, 03:27 #5
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    merhaba benım bır sorum olacaktı benı bılgılendırırsenız cok sevınecegım 1. sorum ayetel kürsiiyi fazla okumamam gerektıgını soyledı bırı 2. sorum ben gece yatarken uyuyana kadar ayetel kursı fatıha ve esmaül hüsna zikirleri cekerim ve uyurken bırden ırkılıp uyanıyorum ve gecenlerde bır sesın bana yetmedımı okudugun dedıgını duydum ve uyandım o an bırden sese cevap vererek yetmedi dedım benı bılgılendırın allah razı olsun

  6. Alt 05-09-2013, 11:27 #6
    (cennet) Mesajlar: 113
    1.SORUNUZUN CEVABI ;
    -Kur'an-ı Kerim'de en azim ayet AYETEL KÜRSİ'dir.
    -Ayetel Kürsiyi hergün okumayı adet haline getiren kişinin ALLAH geçmiş günahlarını bağışlar. Okuyan hem Tevhid hemde Tilaveti yerine getirmiş olur. Bu da üstün bir zikir olur.
    -Bu ayeti okumaya ancak peygamberler,sıddıklar ve şehidler devam eder. Kişi okumaya devam ederse ahlakı sehid ve sıddıkların ahlakına ulaşır.
    (Bence dilimizde her an dua ve zikir olmalı, bunların bize hiçbir zararı olmadığı gibi sayısız sevapları vardır.)
    2.SORUNUZUN CEVABI ;
    Benim kendi kişisel fikrim; rüya görmüşsünüz, bu kadar çok okumamalıyım diye düşünerek yattıysanız şeytanın sizi okumaktan vazgeçirmek için yaptığı hilelerden biri olabilir.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.