Bursa´da 16 okul yıkılıp, yeniden yapıldı   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 02-02-2012 (16:52)   Son Mesaj: 02-02-2012 (16:52)    Cevap: 0    Gösterim: 388  

    02-02-2012

    Bursa´da 16 okul yıkılıp, yeniden yapıldı

    Bursa´da 16 okul yıkılıp, yeniden yapıldı
    Bursa´da 16 okul yıkılıp, yeniden yapıldı

    Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, deprem hasarlarının önlenmesi çalışmaları kapsamında kentte bugüne kadar 16 okul binasının yıkılarak yeniden yapıldığını söyledi.

    Gülsar, 47 okul binasının da güçlendirme çalışmalarının gerçekleştirildiğini kaydetti.

    Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, deprem güçlendirmesi yapılan okullar hakkında bilgi verdi. Deprem güçlendirme çalışmaları kapsamında programa alınan 4 okulun daha ihalesinin tamamlandığını belirten Atilla Gülsar, "Cumhuriyet, Yıldırım Beyazıt Anadolu ve Gemlik Ticaret Meslek Liselerimizin güçlendirme çalışmaları başladı. Gemlik Lisesinin inşaatı başlama aşamasında. Fertur İlköğretim Okulumuz ise yıkılarak yeniden yapılacak." dedi.

    Deprem güçlendirmesine alınan okulların inşaat sürelerinin 180 gün olduğunu, bunun 6 ay gibi bir süre yaptığını anlatan Gülsar, yaz tatilinin ise 2 ay olduğunu kaydetti. Atilla Gülsar, inşaat süresi dikkate alındığında bir okulun taşınmadan yaz tatilinde güçlendirilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Yıkılarak yeniden yapılacak olan Fertur İlköğretim Okulu"nda hızlı bir inşaat süreci planlandığını ifade eden Atilla Gülsar şöyle devam etti:

    "Bu okulumuzdaki yaklaşık bin 150 öğrenci eğitimlerine geçici olarak Sabiha Köstem, Yusuf Köstem ve Remzi Zümrüt İlköğretim okullarında devam edecek. Güçlendirme çalışmaları başlayan Cumhuriyet Lisesinin yaklaşık 2 bin 500 öğrencisi eğitimlerine BTSO Mesleki Eğitim Kampüsünde devam edecek. Bu öğrencilerimizin ulaşımı noktasında Büyük Şehir Belediyesi ile görüşüldü. Öğrencilerimizin rahat ulaşımı için ilave otobüs seferleri yapılacak. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinde ise taşınma söz konusu değil. Güçlendirilmesi gereken binada inşaat çalışmaları yapılırken öğrenciler okulun diğer binasında ikili öğretimle eğitimlerini sürdürecek. Diğer bir okulumuz Gemlik Ticaret Meslek Lisesi bu eğitim yılı başında yeni binaya geçmişti. Burada taşınma söz konusu değil. Şu an boş olan eski binanın güçlendirilmesi yapılacak. İhale aşaması tamamlanan Gemlik Lisesinde de inşaat çalışmaları başlama aşamasında."

    Eğitimin hizmetine kazandırılmak üzere inşaatı devam eden okullar hakkında da bilgi veren Atilla Gülsar, daha önce programa alınan 18 ilköğretim okulu, 3 lise ve 7 meslek lisesi olmak üzere yaklaşık 752 derslik inşaatının devam ettiğini açıkladı. 3 anaokulu, 1 halk eğitim merkezi ve 1 özel eğitim okulu yaptırıldığını vurgulayan Gülsar, 2012 yılında ise 3 Anaokulu ve 6 İlköğretim Okulu programa alındığını bildirdi.




    Bursa´da 16 okul yıkılıp, yeniden yapıldı Yorumları