Yıldız Teknik´ten Fransızlar´a çağrı   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 02-01-2012 (17:51)   Son Mesaj: 02-01-2012 (17:51)    Cevap: 0    Gösterim: 406  

    02-01-2012

    Yıldız Teknik´ten Fransızlar´a çağrı

    Yıldız Teknik´ten Fransızlar´a çağrı
    Yıldız Teknik´ten Fransızlar´a çağrı

    Yıldız Teknik Üniversitesi Senatosu, sağduyulu Fransız senatörlerin, daha büyük bir ayrımcılığa neden olacak Ermeni yasasını iptal ettirmeleri gerektiğini belirtti.

    Yıldız Teknik Üniversitesi Senatosunca, Türkiye olarak beklentinin, "sağduyu sahibi Fransız senatörlerin vakit kaybetmeden harekete geçerek daha büyük bir ayrımcılığa neden olacak olan yasanın iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesine müracaat etmeleri" olduğu belirtildi.

    Senatodan yapılan yazılı açıklamada, "geçtiğimiz günlerde ulusal ve uluslararası uyarılar, tepkiler ve protestolara rağmen 'sözde iddianın' inkarını suç sayan yasa tasarısının Fransa Senatosunda kabul edilmesinin Yıldız Teknik Üniversitesi Senatosu tarafından şiddetle kınandığı" vurgulandı.

    Düşünce ve ifade özgürlüğü açısından Fransa tarihinde kalıcı izler bırakacak olan bu yasanın ''bilgi sahibi olmayanların fikir üretmesinin doğal bir sonucu'' olduğu kaydedilen açıklamada, ülke politikalarının günlük kişisel politikalara alet ve feda edilemeyeceği dile getirildi.

    Açıklamada, şöyle devam edildi:

    "Ülke olarak her zaman vurguladığımız nokta, çözümün siyasetten uzak bilimsel ve tarihsel verilere dayanması gerektiğidir. Politikacıların sorumluluğu, tarihi tarihçilere bırakmak, halkları zaten dost olan Türk ve Ermeni devletleri arasında iyi niyet köprüleri oluşturmaya çalışmak olmalıdır. Ülke olarak beklentimiz; sağduyu sahibi Fransız senatörlerin vakit kaybetmeden harekete geçerek daha büyük bir ayrımcılığa neden olacak olan bu yasanın iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesine müracaat etmeleridir. Aksi halde, Fransa, Türk-Ermeni ilişkilerinde tercihini çözüm yerine sorunun bir parçası olmaktan yana kullanmış olacaktır. Tarih sayfaları sorun çıkaranlarla doludur, ancak tarih sayfalarında onlara yer verilmesinin tek nedeni, çıkarılan sorunlara çözüm üretenleri saygı, takdir ve minnettarlıkla anmaktır.

    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve kurumları olarak ulusal ve uluslararası her türlü platformda konu ile ilgili tepkilerimizi Ermeni vatandaşlarımız ve kardeşlerimizi incitmeden ifade etmek zorundayız. Yapıcı eleştirilerimizin Türk-Ermeni dostluk ilişkilerine katkıda bulunacağına inancımız tamdır."




    Yıldız Teknik´ten Fransızlar´a çağrı Yorumları