Çetinsaya: Kampüsten attıran kafa değişecek   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 02-01-2012 (11:49)   Son Mesaj: 02-01-2012 (11:49)    Cevap: 0    Gösterim: 384  

    02-01-2012

    Çetinsaya: Kampüsten attıran kafa değişecek

    Çetinsaya: Kampüsten attıran kafa değişecek
    Çetinsaya: Kampüsten attıran kafa değişecek

    Yök Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Selçuk Üniversitesi’nin KCK’dan gözaltına alınan dört öğrenciyi yargı kararını beklemeden okuldan atmasını değerlendirdi.

    Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü"nün, Konya"da, 12 Nisan 2011"de yapılan KCK operasyonunda gözaltına alınan ve mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan dört öğrencisini okuldan atmasına YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya"dan farklı bir tepki geldi.

    Taraf'a açıklamalarda bulunan Çetinsaya, "Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği, 1985 yılında çıkmış ve günümüze kadar yönetmelikte herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir. Yönetmelik, o dönemin izlerini taşımaktadır. Öğretim Üyesi Disiplin Yönetmeliği"nde de benzer yaklaşımları görmekteyiz" dedi.

    Özgürlükçü ve şeffaf yönetmelik

    YÖK"ü yeniden yapılandırma sürecinde hem öğrenciler, hem de öğretim üyelerine ilişkin disiplin yönetmeliklerini gözden geçirdiklerini söyleyen Çetinsaya, şunları kaydetti: "21. yüzyıl gerçekleriyle uyumlu, şeffaf, akademik özgürlük ve kaliteyi esas alan bir yaklaşımla yeni bir yönetmelik çalışması içerisinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu süreçte, hiç kuşkusuz bütün paydaşlarımızın katkı ve desteklerine açığız."

    Rektörlük yargıdan hızlı davrandı

    Üniversite öğrencileri Hasan Doğan, Saffet Kaya, Emrah Demirtaş ve Şahin Atagün, YÖK Öğrenci Disiplin Yönetmeliği"nin "Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası gerektiren fiil ve halleri" düzenleyen 10. maddesinin "e" bendinde yer alan "Kanun dışı kuruluşlara üye olmak, bu kuruluşlar adına faaliyet yapmak veya yardımda bulunmak" gerekçesiyle 5 ocakta okuldan atılmıştı. Rektörlük, "Savcı istedi, biz de gereğini yaptık" diyerek okuldan atma kararını savunmuştu.

    TARAF




    Çetinsaya: Kampüsten attıran kafa değişecek Yorumları