İş garantili meslek yüksekokulu   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 01-31-2012 (15:53)   Son Mesaj: 01-31-2012 (15:53)    Cevap: 0    Gösterim: 611  

    01-31-2012

    İş garantili meslek yüksekokulu

    İş garantili meslek yüksekokulu
    İş garantili meslek yüksekokulu

    THK Üniversitesinde yetişecek öğrenciler, THK uçak fabrikasında, bakım merkezlerinde, hava yolu şirketlerinin uçak bakım merkezlerinde, hava araçları üreten tesislerde çalışacabilecekler.

    Türk Hava Kurumu (THK) Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, THK Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin mezun olduklarında, THK uçak fabrikasında, bakım merkezlerinde, hava yolu şirketlerinin uçak bakım merkezlerinde, hava araçları üreten tesislerde çalışacaklarını belirterek, ''Bu okuldan mezun olanların iş konusunda endişesi olmayacak'' dedi.

    THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Pursaklar Belediye binasında basın toplantısı düzenledi.

    THK Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldırım, 2009 yılında THK Başkanlığına seçildikten sonra Pursaklar belediye başkanı ve kaymakamının kendisini ziyarete gelerek, THK Üniversitesinin bir bölümünün Pursaklar ilçesinde kurulmasını istediklerini analttı.

    Türkiye'de havacılık ve uzay üniversitesi kurmak ve Türkiye'nin havacılık eğitim merkezi olması, hava araçlarının üretildiği ve bakımlarının yapıldığı dünya çapında bir ülke olmasını hayalleri kurduklarını belirten Yıldırım, bu amaçla üniversitenin kurulması için başlatıkları çalışmaların sonucunda 3 Mart 2011'de üniversiteyi kurduklarını söyledi.

    Dünyada 36 tane bulunan havacılık üniversitesinin 37'ncisinin Türkiye'de kurulduğunu ifade eden Yıldırım, Pursaklar ilçesinde eğitime başlayacak Ankara Havacılık MYO'nun da Ankara'ya ve ilçeye önemli katkılarının olacağını kaydetti.

    Yıldırım, ''Bu okulda yetişecek öğrenciler, THK uçak fabrikasında, bakım merkezlerinde, hava yolu şirketlerinin uçak bakım merkezlerinde, hava araçları üreten tesislerde çalışacaklar. Bu okuldan mezun olanların iş konusunda endişesi olmayacak. Yetişecek kişilerin büyük çoğunluğunda THK'nın uçak fabrikasında ve üniversitenin önemli bölümlerinde hizmet sunacaklar'' dedi.

    ''Biz çok öğrenci okutmamızla değil, mezun ettiğimiz öğrencilerin iş bulmasıyla övüneceğiz'' diyen Yıldırım, Ankara Havacılık MYO'dan mezun olan öğrencilerin işsiz kalmayacağı taahhüdünde bulunduğunu söyledi.

    Bu okulda okuyan öğrencilerin hepsinin işe gireceğini ifade eden Yıldırım, ''240 öğrenci mezun edeceksek, 239'u hemen işe girecek. İşe giremeyen 1 kişi de çalışmak istemediği için işe giremeyecek'' diye konuştu.

    -''Binayı, 25 yıllığına üniversiteye tahsis edeceğiz''-

    Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de Pursaklar ilçesine üniversite ya da meslek yüksek okulu açmasının yıllardır düşünülen bir faaliyet olduğunu belirterek, THK Üniversitesinin kurulmasının ardından THK Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldırım ve Rektör Ban ile Pursaklar ilçesine meslek yüksek okulu kurulmasıyla ilgili görüşmeler yaptıklarını anlattı.

    Yeni eğitim öğretim yılında Altınova Mahallesi'nde belediyeye ait iki katlı binanın Ankara Havacılık MYO olarak 10 yıllığına kullanılması için Belediye Meclisinde karar alındığını ifade eden Çetin, ''Ancak eğitim kurumundan 25 yıllığına verilmesi gerekiyormuş. Biz de 10 yıllık olarak karar aldığımız için bina tahsis protokolünü, 25 yıllık olarak karar aldıktan sonra imzalayacağız'' diye konuştu.

    MYO'nun yanına bir öğrenci yurdunun da yapılacağını bildiren Çetin, MYO ve öğrenci yurdunun Ankara'ya ve bölgeye önemli katkılarının olacağını söyledi.

    -''Açılacak 3 bölümde 480 öğrenci eğitim görecek''-

    THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ban ise yeni eğitim öğretim döneminde faaliyete geçecek olan Pursaklar Belediyesine ait iki katlı binada bu yıl 180 öğrenciyle iki bölüm halinde eğitime başlayacağını belirterek, ''Birisi Sivil Havacılık İşletmeciliği bölümü, diğeri Kabin Hizmetleri bölümüyle eğitime başlayacağız. Gelecek yıl Uçak teknolojileri bölümünü açacağız. Bu yıl alacağımız öğrenci sayısının 180 olmasını planlıyoruz. Gelecek yıl ise öğrenci sayısının 240 daha arttıracağız. Yani toplamda 420 öğrenci Ankara Havacılık MYO'da eğitim görecek'' diye konuştu.




    İş garantili meslek yüksekokulu Yorumları