İngilizce eğitimi için Kahramanmaraş´a geliyorlar   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 01-29-2012 (13:52)   Son Mesaj: 01-29-2012 (13:52)    Cevap: 0    Gösterim: 581  

    01-29-2012

    İngilizce eğitimi için Kahramanmaraş´a geliyorlar

    İngilizce eğitimi için Kahramanmaraş´a geliyorlar
    İngilizce eğitimi için Kahramanmaraş´a geliyorlar

    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hakkı Alma, Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümüne yurt dışından yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin geldiğini söyledi.

    Prof. Dr. Alma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yeni açılanlarla birlikte orman fakültelerinin sayısının 12'ye ulaştığını belirtti.

    Alma, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünün Türkiye'de İngilizce eğitim veren yüksek lisans ve doktora programı olan tek bölüm olduğuna dikkati çekti.

    Kısa sürede eğitim kadrosunu güçlendirdiklerini belirten Alma, ''Bu bölümünde İngilizce eğitim vermek gerçekten çok zor. Çünkü, program açmak için 2 profesör, 1 doçent, 2 yardımcı doçent olması gerekiyor. Bunların da KPDS'de İngilizce'den 85 alması gerekiyor ve doktora ve yüksek lisansını da eğitim dili İngilizce olan ülkeden almak gerekiyor. Ama biz kısa sürede bunu başardık ve çok önemli yere geldik'' dedi.

    Bu özellikleri sayesinde yurt dışından doktora ve yüksek lisans öğrencilerini kabul etmeye başladıklarını kaydeden Alma, yeni akademik yılda 18 yabancı öğrencinin geldiğini, halen kendilerine müracaat eden öğrenciler bulunduğunu ifade etti.

    Eskiden Türk öğrencilerin bu eğitimi alabilmek için yurt dışına gitmek zorunda kaldığını belirten Alma, yaptıkları çalışmayla hem Türk öğrencilere imkan sağladıklarını hem de yurt dışından öğrencilerin kendi üniversitelerini tercih etmeye başladığını söyledi.

    Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünün yurt dışında birçok üniversiteyle anlaşması olduğunu kaydeden Alma, hedeflerinin uluslararası bir üniversite olduğunu ifade etti.

    Prof. Dr. Alma, ''Özellikle üniversitemiz kurulduğu zamandan itibaren yurt dışına gönderilen doktora öğrencilerimizin dönmesiyle eğitim açısından çok iyi duruma geldi. Örneğin, doktoramı Japonya'da Kyoto Üniversitesinde yaptım. Bu üniversite dünyada ormancılık eğitiminde üst düzeyde bir yere sahip. Oradan aldığımız eğitimle Türkiye'de farkındalık oluşturmak istiyoruz. İnternetten de verdiğimiz bilgilerle bölümümüz kendi alanında cazibe merkezi olmaya başlıyor. Başta Kyoto Üniversitesi olmak üzere yurt dışında pek çok üniversiteyle anlaşmamız var'' diye konuştu.

    Türkiye'deki 12 orman fakültesi arasında altyapısı en iyi ve son teknolojiyle donatılmış üniversitenin Kahramanmaraş'ta olduğunu belirten Alma, ''İstanbul Üniversitesinden buraya altyapımızın önemini gözeterek gelmek isteyen öğretim üyeleri var.Türkiye'de orman endüstri mühendisliğinin yolu Kahramanmaraş'tan geçiyor. Bundan böyle öğrenciler eğitim için ABD'ye gitmeyecek, Kahramanmaraş'a gelecekler, doktora sonrası çalışmalarını burada devam ettirecekler'' dedi.

    AA




    İngilizce eğitimi için Kahramanmaraş´a geliyorlar Yorumları