Kocaeli´ye 20 yeni okul   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 01-27-2012 (11:52)   Son Mesaj: 01-27-2012 (11:52)    Cevap: 0    Gösterim: 430  

    01-27-2012

    Kocaeli´ye 20 yeni okul

    Kocaeli´ye 20 yeni okul
    Kocaeli´ye 20 yeni okul

    Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 18 aylık görevi süresince ''Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'' kapsamında 20 okulun inşaatı için hayırseverlerle protokol imzaladı.

    Vali Topaca, yaklaşık 19 bin bebeğin dünyaya gelmesi, 21 bin kişinin de göç etmesiyle ilin nüfusuna her yıl 40 bin kişinin eklendiğini söyledi.

    Nüfus artışına bağlı olarak Kocaeli'deki derslik sayısının yetersiz kaldığını anlatan Topaca, kamu kaynaklarıyla derslik açığının kapatılmasının mümkün olamayacağını belirtti.

    Mevcut durumu zaman zaman iş adamlarıyla paylaştığını aktaran Topaca, ''İmkanı olan iş adamlarımıza 'Gelin, bir okul da siz yapın' diyoruz. Bu konuda iş adamlarımız gerçekten çok anlayışlılar ve yardımseverlik duygusuyla yaklaşıyorlar'' dedi.

    İş adamların okul yapma zevkine varmasıyla daha fazla okul yapma çabası içine girdiklerini belirten Topaca, şöyle konuştu:

    ''Düşünün, bir okul yapıyorsunuz orada bin öğrenci eğitim görüyor. İlkokulu okuduğu okulun ismini unutan var mıdır? Ben bir çırpıda 'Toros İlköğretim Okulundan mezun oldum' derim. Sizin isminizle okul yapılmış. Oradan binlerce öğrenci mezun oluyor ve o isim onların hafızasına kazınıyor. İnsanların eğitimine katkı yapmak, insanların eğitim gördüğü mekanları yapmanın hiç bitmeyen bir sevap boyutu vardır.''

    İş adamlarının eğitime katkı sağlamalarının faydasının bilincinde olduklarını anlatan Topaca, ''Bu çerçevede bizi destekliyorlar, biz de onları yönlendiriyoruz. Kocaeli Valisi olarak görev yaptığım 18 aylık dönem içerisinde şu ana kadar 20 okulun protokolünü imzaladım. Bu 20 okuldan 5'inde eğitim ve öğretime devam ediliyor. Şubat'ın sonunda eğitime başlanacak 6 okul var. Önemli bir kısmı da 2012-2013 eğitim döneminde hizmete açılacak. 2012 yılında da bu çalışmalarımıza devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

    -''100 anaokulu projesi''

    Yüzde 100 Eğitime Destek Kampanyası kapsamında KOBİ'lerin de desteğini alarak gelecek günlerde 100 Anaokulu Projesi'ni başlatacaklarını aktaran Topaca, şöyle devam etti:

    ''2-3 milyonluk okulu belki her iş adamı yapamıyor ama KOBİ'lere de hitap edebilecek ölçekte 4 derslikli anaokulları planlıyoruz. Hedefimiz 2 yıl içerisinde 100 anaokulunu yapmak. Bu iş adamlarımıza ulaşma ve projeyi anlatmayla sağlanacaktır. Anaokul konusunda ilimizde çok ciddi bir açığımız var. Bu anlamda da iş adamlarımızın ve KOBİ sahiplerinin desteğini bekliyoruz.''

    Kentte 1300 civarında dersliğin inşa halinde olduğunu belirten Topaca, şunları kaydetti:

    ''Bu dersliklerin 500'ünü hayırseverler karşılıyor. Geri kalanlar kamu kaynakları ile yapılan dersliklerdir. Ancak bin 800 civarında daha dersliğe ihtiyacımız var. Her yıl 40 bin nüfus artışı olduğunu düşünürsek, ister istemez derslik açığı da büyüyor. Bu kent birinci derecede deprem kuşağındadır. Okulların da bu vesileyle bir dönüşümünü sağlarız. Bu kapsamda eski okulları yıkmak suretiyle daha güzel ve daha sağlam okullar yapıyoruz.''




    Kocaeli´ye 20 yeni okul Yorumları