Fethiye 6 ay içinde fakültesine kavuşacak   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 01-26-2012 (16:54)   Son Mesaj: 01-26-2012 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 431  

    01-26-2012

    Fethiye 6 ay içinde fakültesine kavuşacak

    Fethiye 6 ay içinde fakültesine kavuşacak
    Fethiye 6 ay içinde fakültesine kavuşacak

    Muğla Üniversitesi tarafından Fethiye’ye kurulması ve 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yetişmesi planlanan işletme fakültesinin 6 ayda bitirilmesi hedefleniyor.

    Muğla Üniversitesi tarafından Fethiye"ye kurulması ve 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yetişmesi planlanan işletme fakültesi için hayırseverlerin yardımı bekleniyor. Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan ve 8 milyon TL'ye mal olacak fakülte, altı bölümden oluşacak.

    Muğla Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Fethiye İşletme Fakültesi kurulmasına yönelik 2011/2260 sayılı Bakanlar Kurulu kararı 24 Ekim 2011 tarihli ve 28094 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Fethiye İşletme Fakültesi'nin açılmasıyla 12 adet fakülte, 3 enstitü, 5 yüksekokul ve 11 meslek yüksekokulu ile 26 bin öğrenciye eğitim veren Muğla Üniversitesi bünyesine yeni fakülteler ve meslek yüksekokulları kazandırılacak.

    Konuyla ilgili bilgilendirme yapmak üzere Fethiye"deki gazetecilerle kahvaltıda buluşan Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, fakülteyi 6 ayda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Eylül ayında öğrenci girişlerinin yapılacağı fakültede ilk aşamada 600 öğrenci öğrenim göreceğini anlatan Harmandar, 6 bölümden oluşacak fakültede, işletme, turizm işletmesi, ekonomi ve finans, uluslararası ticaret ve lojistik, yönetim bilişim sistemleri ile siyaset ve uluslararası ilişkiler bölümlerinin yer alacağını açıkladı.

    Fethiye"nin Çatalarık Mahallesi Değirmenbaşı mevkiine yapılacak fakülte için hayırseverlerden yardım beklediklerini belirten Rektör Mansur Harmandar, "Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan Fethiye İşletme Fakültesi'nin inşaatına başlayacağız. Devlet ilçelere fakülte kurma konusunda üniversitelere kaynak aktarmadığı için sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin yardımına ihtiyaç duymaktayız. Fethiyeli hayırseverlerin önerileri ile kurma çalışmasına başladığımız fakülte için Fethiyelilerin bir olarak bu projenin tamamlanmasında da ön ayak olacaklarına inanıyorum." dedi.

    Fakülte projesini Mimarlar Odası olarak yürüten mimarlar Cahit Engin ve Hilal Alyanak'ın da hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında Muğla Üniversitesi Rektörü Harmandar, fakültenin ilçeye sağlayacağı katkıları anlattı. Fethiye"nin köyleriyle birlikte 178 bin nüfusa sahip, coğrafi konumu itibariyle tarım, turizm, ulaşım, ticaret, lojistik, bilişim sistemleri, uluslararası ilişkiler ve haberleşme açısından çok canlı bir ilçe olduğunu anlatan Harmandar şöyle konuştu: "Her ne kadar ilçede iki yüksek okul bulunsa da nüfusu ve coğrafi konumuyla yüksek öğretimde daha fazla pay alması gerektiğine inanıyoruz. Okulumuzun proje çalışmaları bitirildi. Önümüzdeki günlerde inşaatına başlayarak eylül ayı içerisinde öğrenci girişlerini yapmayı planlıyoruz. Okulumuzun toplam kapasitesi 2 bin öğrenci olacaktır."




    Fethiye 6 ay içinde fakültesine kavuşacak Yorumları