Randevu sistemiyle Kur´an öğretiyorlar   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 01-24-2012 (07:03)   Son Mesaj: 01-24-2012 (07:03)    Cevap: 0    Gösterim: 390  

    01-24-2012

    Randevu sistemiyle Kur´an öğretiyorlar

    Randevu sistemiyle Kur´an öğretiyorlar
    Randevu sistemiyle Kur´an öğretiyorlar

    Antalya'daki Hal Camisi'nde görevli iki din adamı, işlerinin yoğunluğu nedeniyle camiye gelemeyen esnafın randevu sistemiyle iş yerlerine gidip Kur'an-ı Kerim öğretiyor.

    Antalya Yaş Sebze ve Meyve Hali'ndeki Hal Camisi'nde görevli Hüsnü Yıldırım ve Osman Sarıkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı cami dersleri kapsamında, esnafın iş yoğunluğu nedeniyle camiye gelemediğini fark edince vatandaşların istekleri doğrultusunda iş yerlerinde hizmet vermeye karar verdi.

    Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kepez Müftülüğü'nden iş yerinde ders için izin alan Yıldırım ve Sarıkaya, yaş sebze ve meyve halinde talepte bulunan esnafa giderek Kur'an-ı Kerim öğretip, din dersi vermeye başladı.

    Vatandaşların iş yerlerine randevu sistemiyle giden din görevlileri, 10 ayda 80 kişiye Kur'an-ı Kerim öğretti.

    ''Vatandaş camiye gelemiyorsa, biz onlara gideriz''

    Hal Camisi'nin imamı Hüsnü Yıldırım, halde vatandaşların işlerinin çok yoğun olduğunu ve camiye gelmek isteyen birçok kişinin bu yüzden camiye gelemediğini kaydetti.

    Vatandaşların kendilerine iş yerlerinde ders verilmesi için başvurduğunu ifade eden Yıldırım, istekler doğrultusunda uygun bir saat belirleyip iş yerlerinde ders verdiklerini anlattı.

    İş yerinde Kur'an hizmetine hal esnafının büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Yıldırım, ''Vatandaş camiye gelemiyorsa, biz onlara gideriz. Öğrenmek isteyip de şartları müsait olmayan insanlara Kur'an-ı Kerim öğrenme fırsatı veriyoruz. Her geçen gün ilgi artıyor. Herkes bizi arayıp kendi iş yerlerine davet ediyor'' dedi.

    ''Hoca camide' terimini kaldırdık''

    Caminin müezzini Osman Sarıkaya ise Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında böyle bir hizmet verdikleri için mutlu olduğunu dile getirdi.

    İnsanların Kur'an-ı Kerim öğrenirken işlerini de aksatmadığını kaydeden Sarıkaya, ''Artık din görevlilerinin sadece camide namaz kıldırıp evine giden kişiler olmadığını vatandaşlar görüyor. 'Hoca camide' terimini kaldırdık. İnsanlarla kaynaşan, onların sevincini de üzüntüsünü de paylaşan din görevlileri haline geldik. Bu proje sayesinde vatandaşlarla daha sıcak diyaloglar kurma imkanımız oldu'' dedi.

    Antalya Toptancı Hali'nde ihracat yapan bir firmanın sahibi Azeri iş adamı Zahid Azadov ise işlerinin yoğunluğu nedeniyle camiye gidemediğini söyledi.

    Camideki derslere katılamadığı için üzüntü duyduğunu ifade eden Azadov, bu durumu camideki din görevlileri ile paylaştığını belirtti. Din görevlilerine esnaftan bu şekilde birçok talep gelmesinin ardından iş yerlerinde ders almaya başladıklarını anlatan Azadov, bu sayede Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğini kaydetti.

    Toptancı Hali'nde meyve ve sebze komisyonculuğu yapan Şeref Acun ise uygulamanın Türkiye'ye örnek olması gerektiğine işaret ederek, iş arasında Kur'an-ı Kerim öğrendiğini ve bu sayede işlerinin de aksamadığını belirtti.

    AA




    Randevu sistemiyle Kur´an öğretiyorlar Yorumları