Avcı:"Zorunlu eğitim 12 yıla çıkmalı"   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 01-21-2012 (17:53)   Son Mesaj: 01-21-2012 (17:53)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    01-21-2012

    Avcı:"Zorunlu eğitim 12 yıla çıkmalı"

    Avcı:"Zorunlu eğitim 12 yıla çıkmalı"
    Avcı:"Zorunlu eğitim 12 yıla çıkmalı"

    Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ve müfredat yenileme çalışmalarının tüm okul kademelerine yaygınlaştırılması gerektiğini bildirdi.

    Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu eğitimin kademeli şekilde 12 yıla çıkarılmasına, bayram kutlamalarına yeni bir form kazandırılmasına, teşkilat yasasının yenilenmesine, bürokrasinin değiştirilmesine karşı çıkanların ''statükoculuk oynadığını'' öne sürdü. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yaptığı düzenlemelerde ''sonuna kadar haklı'' olduğunu ifade eden Avcı, eğitim sisteminin anaokulundan üniversiteye kadar baştan sona kadar yeniden formatlanması ve demokratikleştirilmesi gerektiğini belirtti.

    Avcı, şunları kaydetti:

    ''Artık zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmalı ve müfredat yenileme çalışmaları da tüm okul kademelerine yaygınlaştırılmalıdır. Geniş tabanlı sektörel eğitimin verildiği, modüler yapısıyla esneklik özelliğine sahip ve çalışma yaşamının ihtiyaçlarına cevap verebilen bir mesleki ve teknik eğitim sistemi için reformlara ihtiyaç vardır. Yüksek öğretim sisteminde çeşitliliği ve uzmanlaşmayı sağlayan, öğrencilerin yaratıcılığını ve kimliklerini ön plana çıkaran, eğitim kurumlarının birbirleriyle rekabet edebilmelerine fırsat tanıyan özgün bir Türkiye mesleki eğitim sistemi tasarlanmalıdır.''

    -Eğitimiş-

    Eğitimiş Genel Başkanı Veli Demir, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sorunlarla kapandığını öne sürerek, 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde sorunların çözülmediğini, aksine sorunların üzerine yenilerinin eklendiğini savundu.

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 17 bin kadrolu öğretmenin atanacağını söylediğini hatırlatan Demir, bu atamaların da öğretmen açığı sorununu çözmeyeceğini ifade etti.

    Demir, ''Şimdi müjde olarak verilen ve kerhen söylendiği bilinen 17 bin rakamı hem okulları öğretmensizlikten kurtarmayacak hem de atanmayan yüz binlerce öğretmen adayının umudunu kıracaktır. Bugün umutsuz ve mesleğine küsen, gelecekten kaygılı öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanından sorunlarını çözmeye dönük açıklama beklemektedirler. Eğitimiş olarak Milli Eğitim Bakanından, devlet adına verilen sözün tutularak atanmayan öğretmenlerin mağduriyetlerini gidermesini bekliyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.




    Avcı:"Zorunlu eğitim 12 yıla çıkmalı" Yorumları