Serbest kıyafet için nabız yokladı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 01-20-2012 (16:52)   Son Mesaj: 01-20-2012 (16:52)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    01-20-2012

    Serbest kıyafet için nabız yokladı

    Serbest kıyafet için nabız yokladı
    Serbest kıyafet için nabız yokladı

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, karne dağıtım töreninde öğrencilere ‘serbest kıyafet uygulaması nasıl olur?’ diye sordu.

    Öğrencilerden, olumlu yanıt alan Bakan Dinçer"e, konuyla ilgili bir çalışma olup olmadığı soruldu. Dinçer, "Nabız yokladım' dedi. Daha sonra spontane bir gelişme yaşandığını sözlerine ekleyen Dinçer, "Onunla ilgili bir çalışma olursa yeri ve zamanı geldiğinde duyururuz." ifadesini kullandı.

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, MEV Gökkuşağı Eçem Anaokulu ve İlköğretim Okulu"nda karne dağıttı. Bakan Dinçer bu sırada öğrencilere, "Serbest kıyafet olsa nasıl olur." diye sordu. Bakan"ın bu sorusuna öğrenciler, "Evet" cevabını verdi. Bu sırada bir gazetecinin, "Serbest kıyafetten bahsettiniz, öyle bir niyetiniz mi var?" şeklindeki sorusu üzerine, Bakan Dinçer, "Nabız yokladım, gördünüz." dedi. Dinçer, karne dağıtım töreninden sonra bu konuyla ilgili yöneltilen başka bir soru üzerine de, "Karne verdiğim çocuklar serbest kıyafette idiler. Ne düşünüyorlar, onunla ilgili bir fikir aldım onlardan. Dolayısı ile bununla alakalı herhangi bir şey olursa size duyururum, zaten. Orada çok spontane gelen bir gelişmeydi. Onunla ilgili bir çalışmamız olursa yeri ve zamanı geldiğinde duyururuz." şeklinde konuştu.

    KARNE HEDİYESİ, KİTAP, DIŞ FIRÇASI VE MACUN

    Kaynaştırma eğitimin yapıldığı okulda, karne dağıtım töreni başlamadan önce biri tekerlekli sandalyede olan iki öğrencinin dans gösterisi beğeni ile izlendi. Bakan Dinçer, ardından öğrencilere karnelerini verdi. Karne hediyesi olarak, kitap, dış fırçası ve macunu armağan etti. Daha sonra diğer sınıfları da dolaşarak öğrencilerle sohbet etti.

    Bir sınıftan gelen, "Bakanı isteriz." sesleri üzerine Bakan Dinçer, bu sınıfı da ziyaret etti. Öğrenciler sınıfta Bakan Dinçer"den ipad ve tablet bilgisayar istedi. Dinçer ise, "Ben size tablet bilgisayar veririm ama 9. sınıfa gelince." cevabını verdi. Bakan"dan engelli öğrenciler için bir meslek lisesi de istendi. Dinçer, engelli çocukların devam edebileceği bir meslek lisesi açılacağı müjdesini paylaştı.

    "KARNE SONUÇ DEĞİL, BAŞLANGIÇ"

    Dinçer, yaptığı konuşmada ise karnelerin bir sonuç değil başlangıç olması gerektiğini vurguladı. Karnelerin başarılı ya da başarısız dersler konusunda öğrencilere yol gösteren pusulalar olduğunu kaydeden Dinçer, "Eğer zayıf notlar varsa üzülmemeliyiz. Zayıfları, kendimizi geliştirecek alanları gösteren unsurlar olarak görmeliyiz." dedi.

    Dinçer, velilerden düşük notlar nedeni ile çocuklarını suçlamamasını istedi. Karnelerin aynı zamanda öğretmenlerin çabalarını da gösterdiğini dile getiren Dinçer, "Öğretmenlerin hangi alanlarda daha çok yoğunluk göstereceğini, hangi alanlarda daha çok çaba göstereceğinin belgeleri." şeklinde konuştu.

    Konuşmasında Van"daki öğrencileri de unutmayan Bakan Dinçer, dönem sonuna kadar bu öğrencilerin ek çalışmalar ve ilave çabalarla eksiklerini gidermek için çaba harcayacaklarını aktardı.

    Karne dağıtım töreninin yapıldığı okulda kaynaştırma eğitimi verildiğini söyleyen Dinçer, engellilerin günlük yaşama katılmasının önemine dikkat çekti.

    Dinçer, "Bugün Türk eğitim sisteminin de karnesini veriyoruz." diye konuştu.




    Serbest kıyafet için nabız yokladı Yorumları