Depremde ölen öğretmene vefa   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 01-20-2012 (14:53)   Son Mesaj: 01-20-2012 (14:53)    Cevap: 0    Gösterim: 450  

    01-20-2012

    Depremde ölen öğretmene vefa

    Depremde ölen öğretmene vefa
    Depremde ölen öğretmene vefa

    Van'ın Erciş ilçesindeki depremde hayatını kaybeden öğretmen Alime Paşa'nın ismi Yalova'da bir okula verildi.

    Yalova'da zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Milli Piyango İlköğretim ve İş Okulunun ismi Alime Paşa İlköğretim ve İş Okulu olarak değiştirildi. İsim değişikliği dolayısıyla okulda düzenlenen törene Yalova Valisi Esengül Civelek ile Alime Paşa'nın babası Ahmet, annesi Melahat, kardeşleri Akire ve Mehmet de katıldı.

    Alime Paşa'nın hayatıyla ilgili slayt gösterisi esnasında duygusal anlar yaşandı. Vali Civelek, acılı anne Melahat Paşa'nın elini bir an olsun bırakmadı. Alime Paşa'nın kardeşleri ve babası da slayt gösterisi esnasında gözyaşlarına hakim olamadı.

    Civelek, törendeki konuşmasında ''Bakanlığımızca ülke genelinde 33 ilde bulunan Milli Piyango adını taşıyan 36 okulumuza, Van'da meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden öğretmenlerimizin isimlerinin verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda Yalova'daki okulumuzun da Alime Paşa adını almasından onur duyuyorum'' dedi.

    Vali Civelek, Alime Paşa'nın ailesine, baba Ahmet Paşa da Civelek'e günün anısına birer plaket verdi.

    Civelek, okulun tabelasının açılış kurdelesini aile ile kesti ve bir sınıfa giderek zihinsel engelli öğrencilere karnelerini verdi.

    Öğrencilerle sohbet eden Civelek, ''Şimdi güzel bir tatili hak ettiniz'' dedi.

    Alime Paşa, Ekim 2011'de, Erciş ilçesinde öğretmenlerin kaldığı lojmanın depremde yıkılması sonucu hayatını kaybetmişti.




    Depremde ölen öğretmene vefa Yorumları