En hızlı İngilizce okuyan Türk kızı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 01-20-2012 (13:52)   Son Mesaj: 01-20-2012 (13:52)    Cevap: 0    Gösterim: 531  

    01-20-2012

    En hızlı İngilizce okuyan Türk kızı

    En hızlı İngilizce okuyan Türk kızı
    En hızlı İngilizce okuyan Türk kızı

    Oxford University Press tarafından düzenlenen “BIG READ” isimli İngilizce kitap okuma yarışmasında Türk kızı birinci oldu.

    Oxford Üniversitesi"nin basılı yayın bölümü olan Oxford University Press tarafından düzenlenen "BIG READ" isimli İngilizce kitap okuma yarışmasında İhlas Koleji öğrencisi Begüm Gülcü Türkiye Birincisi oldu.

    Türkiye genelinde yaklaşık 200 okulun katıldığı yarışmada öğrenciler okudukları İngilizce kitapların kısa bir özetini yazdılar ve karakter analizi yaptılar. Görsel çalışmalarla desteklenen proje niteliğinde çalışmalarla yarışmaya katılan İhlas Koleji öğrencilerinden dört kişi finale kaldı. Finale kalan çalışmalar, İstanbul Üniversitesi İngilizce Bölümü Öğretim Görevlilerinin başkanlığındaki jüri tarafından titizlikle son bir elemeye tabi tutuldu ve bölge birincileri arasından Türkiye"nin en iyi çalışması seçildi.

    Yarışmaya Mulan isimli kitabın özeti ve karakter analizi ile katılan Begüm Gülcü çok mutlu olduğunu belirterek, "Mulan çok sevdiğim bir kitaptı. Yarışma olduğunu duyunca öğretmenimin teşvikiyle önce kitabın kısa bir özetini çıkardım. Mulan"ın nasıl bir kahraman olduğunu yaptığım karakter analiziyle anlatırken ayrıca onun resimlerini de çizdim." dedi.

    Yarışmadaki birinciliğiyle "Tablet Pc" kazanan Gülcü"nün İngilizce öğretmeni Rukiye Şahin"de öğrencisinin başarısının tesadüf olmadığını vurguladı. Begüm"ün İngilizceyi çok sevdiğini belirten Şahin, " Begüm İngilizceye karşı inanılmaz ilgi duyan bir öğrencimiz. Özellikle İngilizce kitap okuma konusunda son derece başarılı. Bu birinciliği hak etti."dedi




    En hızlı İngilizce okuyan Türk kızı Yorumları