İzmir´de 17 okul boşaltılacak   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 01-20-2012 (13:52)   Son Mesaj: 01-20-2012 (13:52)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    01-20-2012

    İzmir´de 17 okul boşaltılacak

    İzmir´de 17 okul boşaltılacak
    İzmir´de 17 okul boşaltılacak

    İzmir'de depreme dayanıksız olduğu belirlenen 17 okul boşaltılacak.

    İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depreme dayanıklılık testinde riskli bulunan okulların, öğrencilerin güvenliği için bugün itibarıyla boşaltılacağını bildirdi.

    Belirlenen 17 okuldan 3'nün güçlendirileceğini, diğerlerinde ise binaların yıkılıp yeniden yapılacağını anlatan Üye, ''Çocuklarımızın daha iyi fiziki koşullarda eğitim alması için çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda yapılan depreme dayanıklılık testinde riskli olduğu tespit edilen okullarımızla ilgili hızlı bir çalışma başlattık. Riskli okullarımızı güvenli hale getirmek için 17 okulumuzu boşaltacağız. Bu okullardaki öğrencilerimizin eğitimini aksatmayacağız. Bazı öğrenciler okulun sağlam olan ikinci binasında, bazıları da yakındaki başka bir okulda eğitimlerini sürdürecek. Bu süreçte velilerden de anlayış bekliyoruz'' diye konuştu.

    Güçlendirme işlemi için boşaltılacak okulların Bornova Anadolu Lisesi (A, F, G bloklar), Bergama Akif Ersezgin Anadolu Lisesi ve Karabağlar Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi olduğu bildirildi.

    Binaları yıkılarak, yeniden inşa edilecek okullar ise Bornova Evrenesoğlu İlköğretim Okulu (B blok ve ekleri yıkılacak), Bornova İzmir Fen Lisesi ve yurtları, Kiraz Haliller Köyü İlköğretim Okulu (A, C, D blokları), Torbalı Gazi İlköğretim Okulu, Torbalı Dağkızılca İlköğretim Okulu, Torbalı Karakuyu İlköğretim Okulu, Torbalı Demirci Köyü İlköğretim Okulu (Tek derslikli okulun 14 öğrencisi taşımalı sisteme dahil edilecek), Ödemiş İlköğretim Okulu (C blok), Bayraklı Endüstri Meslek Lisesi (A, B, C blokları yıkılıcak, atölyeler güçlendirilecek), Bergama Ticaret Meslek Lisesi, Karabağlar Limontepe Hasan Seniye Saray İlöğretim Okulu (A blok), Konak 80. Yıl Eşrefpaşa İlköğretim Okulu (A ve B bloklar), Selçuk İsabey İlköğretim Okulu ve Selçuk Sekiz Eylül İlköğretim Okulu (A blok).

    Bu arada, boşaltılacak okullardan 80. Yıl Eşrefpaşa İlköğretim Okulundaki öğrencilerin veliler ve öğrenciler İzmir Valiliği önünde bir araya gelerek, ''Kendi okulumuzda eğitim istiyoruz'' yazılı dövizler açtı. Veliler adına açıklamada bulunan Eylem Şentürk, yıkılacak okullarının yerine yeni binanın biran önce yapılmasını istediklerini söyledi.




    İzmir´de 17 okul boşaltılacak Yorumları