17 milyon öğrenci karnesini alıyor   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 01-20-2012 (13:55)   Son Mesaj: 01-20-2012 (13:55)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    01-20-2012

    17 milyon öğrenci karnesini alıyor

    17 milyon öğrenci karnesini alıyor
    17 milyon öğrenci karnesini alıyor

    kul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 17 milyon öğrenci bugün karne alarak, yarı yıl tatiline giriyor.

    2011-2012 eğitim öğretim yılının 19 Eylül 2011'de başlayan ilk yarısı, bugün sona erecek. Yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat tarihlerinde yapılacak.


    VAN

    Van'da meydana gelen depremin ardından Mersin'in Silifke ilçesindeki tesislere yerleştirilen depremzede ailelerinin çocukları, karnelerini düzenlenen törenle aldı.

    Atakent beldesindeki 23 Nisan Spor ve İzcilik Okulu tesislerinde açılan ilköğretim birinci kademe ile ana sınıfında eğitim gören 168 öğrenciye karneleri, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, şube müdürleri Cemalettin Turan, Recep Şeker, Tesis Müdürü Alparslan Yüksel ve Öğretmenevi Müdürü Kemalettin Saygılı tarafından verildi.

    Kaymakam Damatlar, karne töreninde yaptığı konuşmada, depremzede vatandaşların çocuklarına eğitim öğretim birinci yarı yılı karnesi vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

    Tesise yerleştirilen depremzede çocukların eğitim görecekleri sınıfların birkaç gün gibi kısa sürede açıldığını belirten Damatlar, şöyle konuştu:

    ''Lise çağındaki öğrencilerimiz Atayurt Çok Programlı Lisesine gitti. İlköğretim öğrencileri için de Kapızlı Rasim Bozbey İlköğretim Okulunun şubesi olarak ilk 5 sınıf için burada derslikler açıldı. Diğer öğrenciler de en yakın okullara taşınıyor. Hepsi zeki çocuklar. Çocuklarımızın beslenme ve eğitim görmek için taşınması konusunda bir problemleri yok. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu güzel uygulamanın devam etmesini istiyorum. Memlekete, vatana, millete hayırlı evlatlar olarak yetişmelerini temenni ediyorum.''

    Milli Eğitim Müdürü Aydın ise ilçe genelinde ilköğretim ve ortaöğretim okullarında toplam 420 depremzede öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

    Depremzede öğrencilerin en iyi şekilde eğitim görmelerini sağlamak amacıyla devletin her türlü imkanı seferber ettiğini anlatan Aydın, ''14 Kasım'da eğitime başlayan bu öğrencilerimize karne vermenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.

    Öğrenciler de tesislerde açılan okullarında karne almanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

    SAMSUN

    Samsun'da ''İkizler Okulu'' olarak bilinen ve 24'ü ikiz 2 bin 341 öğrencinin eğitim gördüğü Kocatepe İlköğretim Okulu'nda öğrencilere karneleri dağıtıldı.

    Belediyeevleri Mahallesi'ndeki Kocatepe İlköğretim Okulu, uzun zamandan beri bölgede aynı anda en fazla ikiz öğrenci bulunduran okul olarak biliniyor.

    Halen 24 ikizin öğrenim gördüğü okulun yetkilileri, büyük bir rastlantı sonucu okullarının adeta ''İkizler Okulu'' haline geldiğini belirterek, uzun yıllardan beri çok sayıda ikiz öğrenci mezun ettiklerini söyledi.

    Okulda uzun zamandan buyana çok sayıda ikiz öğrencinin aynı anda öğrenim gördüğünü belirten yetkilileri, bu durumun tamamen tesadüf olduğunu belirtti.

    Öğretmenleri tarafından sürekli karıştırıldıkları için çoğu değişik sınıflarda bulunan ikizlerin tamamı bir sınıfta toplanarak 2011-2012 öğretim döneminin ilk yarısı için hazırlanan karneleri verildi.

    İkizlerden 5. sınıf öğrencisi Buğra Kan, ikiziyle aynı sınıfta olmaktan mutlu olduğunu belirterek, ''Bize 'ikizler' diye hitap edilmesinden hoşlanmıyoruz. İkizimle aynı sınıfta olmam dolayısıyla aramızda kıyasıya bir rekabet var. Bu durum çoğu zaman tartışma yaşanmasına neden oluyor'' diye konuştu.

    Sınıfta kendilerini sürekli karıştırıldığını belirten aynı yumurta ikizlerinden Ayşe Beyza Kıran ise, ikiziyle hiç bir konuda tartışmadıklarını buna ders konusunun da dahil olduğunu söyledi.

    Karnelerini alan öğrencilerden notları iyi olanlar sevinç yaşarken, bekledikleri notları alamayan bazılarının ise buruk olduğu gözlendi.

    ADANA

    Adana'da faaliyet gösteren Burç Çukurova İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen karne günü etkinliğinde, öğrenciler üzerinde iletişim bilgilerinin yazılı olduğu ödüllü ''sevgi balonları'' uçurdu.

    Okul bahçesinde bir kırtasiye firmasının sponsorluğunda gerçekleştirilen karne günü etkinliğinde, her öğrenci adı, soyadı ile iletişim bilgilerinin yer aldığı mini poşetlerin iliştirildiği balonları gök yüzüne bıraktı.

    Okul Müdürü İlhami Kara, aynı anda bırakılmasıyla görsel şölene dönüşen balonlardan en uzak noktaya ulaşanı okul adresine gönderecek kişi ile balonu uçuran öğrencinin, çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini söyledi.

    Kara, etkinliği geleneksel olarak düzenlediklerini belirterek, ''Geçen yıl uçurulan balonlardan biri en uzak nokta olarak tespit edilen Gaziantep'ten okulumuza gönderilmişti. Bu balonu ulaştıran kişi ile balonu uçuran öğrencimizi ödüllendirmiştik. Bu yıl da çocuklarımız yarı yıl tatiline girerken balonlarını gökyüzüne bıraktılar. Bundan sonra bizim için heyecanlı bir bekleyiş başlıyor'' dedi.

    Amaçlarının ülkenin bir noktasından diğer noktasına ''sevgi bağı'' oluşturmak olduğunu ifade eden Kara, uçurulan balonu bulan kişinin hiçbir posta masrafına girmeden ulaştırması için ekli poşet içindeki kartpostala pulunun da yapıştırıldığını kaydetti.

    KAYSERİ

    Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Lenfoma hastası 8 yaşındaki Mustafa Berk'in karnesini, takdirnamesini ve hediyesini evinde verdi.

    Türkiye genelinde 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı. Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle yaşıtları gibi okula gidemeyen çocuklar için geliştirilen ''Evde Eğitim ve Öğretim Projesi'' kapsamında birçok çocuğa, evlerine gelen öğretmenler tarafından eğitim veriliyor.

    Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Lenfoma hastalığı nedeniyle okula gidemeyen ve evinde eğitim alan 8 yaşındaki Sümer İlköğretim Okulu 2. sınıfına kayıtlı Mustafa Berk'i ziyaret etti. Vali Bilici, ''Kayseri'de Mustafa gibi 14 çocuğumuz evinde eğitim alıyor. Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle, arkadaşları gibi okula gidemeyen çocuklarımızın eğitimlerinin eksik kalmaması için, öğretmenleri evlerine gelip ders veriyorlar'' dedi.

    Eğitimin, öncelikleri arasında ilk sırayı aldığını kaydeden Bilici, ''Öğrencilere, sürekli çalışmayı ve kendilerini yenilemeyi tavsiye ediyorum. Tatillerini de sadece dinlenerek geçirmemeleri gerekir. Zayıf dersi olan öğrencilerimiz, bu zayıf derslerine çalışmalı, 2. yarı yıla o zayıf derslerini pekiştirerek girmeliler'' diye konuştu.

    Vali Bilici, daha sonra Mustafa Berk'e karnesini takdirnamesini ve hediyesini verdi.

    Evde eğitim alan Mustafa Berk de kendisini ziyaret eden Vali Bilici'ye ve her gün evlerine gelip kendisine eğitim veren öğretmeni Mustafa Bayram'a teşekkür etti.




    17 milyon öğrenci karnesini alıyor Yorumları