Başörtülü kız her hafta disiplinlik!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-16-2012 (00:15)   Son Mesaj: 01-16-2012 (00:15)    Cevap: 0    Gösterim: 703  

    01-16-2012

    Başörtülü kız her hafta disiplinlik!

    Başörtülü kız her hafta disiplinlik!
    Başörtülü kız her hafta disiplinlik!

    Eyüp İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Amine Sevra Bayram, derslere başörtülü girdiği gerekçesiyle her hafta disipline gönderiliyor. Şapka takması öneriliyor!

    Timuçin Mercanoğlu'nun haberi

    Öğrencinin velisi Abdullah Cengiz Bayram, durumu yargıya taşımak istediğini ancak yönetmeliğin bunu engellediğini söyledi. Uygulanan yasağı da sert bir dille eleştirdi: "Nasıl oluyor da özgürlüklere hak tanıyan kanun, basit bir yönetmelik içine hapsedilebiliyor. O zaman şunu soruyorum; Şapka kanunu var. Şapka takmayan memur nasıl oluyor da yönetmelikle başörtüsünü yasaklıyor. O zaman siz de şapka takın."

    Eyüp İmam Hatip Lisesi'nde Amine Sevra Bayram isimli 10. Sınıf öğrencisi derslere başörtülü girdiği gerekçesiyle Milli Güvenlik dersi anlatan albay tarafından her hafta disipline gönderiliyor. Sınıftaki kız öğrencilerin çoğu ise peruk kullanıyor. Öğrencinin velisi Abdullah Cengiz Bayram ise bu durumu yargıya taşımak istediğini ama her defasında yönetmeliğin karşısına çıkarıldığından yakındı. Buna rağmen yine de hak aramaya devam ettiğini belirten Bayram, sivil toplum kuruluşlarıyla görüştüğünü, Milli Eğitim Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı'na da dilekçe gönderdiğini söyledi.

    "O zaman siz de şapka takın"


    Kanunlarla özgürlük tanınan hakların yönetmeliklerle yasaklanmasını eleştiren Bayram, "Kızım Eyüp İmam Hatip Lisesi'nde okuyor ve başörtülü olduğu için milli güvenlik dersine giren albay tarafından disipline sevk ediliyor. Nasıl oluyor da özgürlüklere hak tanıyan kanun, basit bir yönetmelik içine hapsedilebiliyor. O zaman şunu soruyorum; Şapka kanunu var. Şapka takmayan memur nasıl oluyor da yönetmelikle başörtüsünü yasaklıyor. O zaman siz de şapka takın" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Bayram, kızının şimdiye kadar disiplin cezası almamış olmasını "Disiplin cezası uygulamaya konulmadı" diyerek okul yönetiminin inisiyatifine bağladı.

    Öğrenciler perukları çıkardı, 'yeter artık' dedi

    Amine Sevra Bayram, her hafta başörtülü olduğu gerekçesiyle Milli Güvenlik dersine giren Albay I. T. tarafından disiplin kuruluna gönderilmeye alıştı. Alınan bilgilere göre Albay I.T. rahatsızlığı nedeniyle geçtiğimiz hafta derslere giremeyince yerine gelen diğer subay, öğrencilerin başörtüsüne karışmadı.
    Derse perukla giren öğrenciler de peruklarını çıkardı ve başörtülü olarak derse girdiler. Öğrenciler, her defasında işaret edilen yönetmelik dayatmasının yeniden düzenlenmesini istiyor.

    Milli Gazete




    Başörtülü kız her hafta disiplinlik! Yorumları