Kitap okuyan sınavda daha başarılı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 01-16-2012 (01:15)   Son Mesaj: 01-16-2012 (01:15)    Cevap: 0    Gösterim: 666  

    01-16-2012

    Kitap okuyan sınavda daha başarılı

    Kitap okuyan sınavda daha başarılı
    Kitap okuyan sınavda daha başarılı

    Eğirdir’de faaliyet gösteren Özel Körfez Dershanesi öğrenci ve velilerine yönelik konferans düzenledi.

    Konferansa konuşmacı olarak Gediz Üniversitesi Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Orhan Keskin katıldı.

    Eğirdir Belediye Kervansaray Düğün Salonunda gerçekleşen programda Orhan Keskin, gündüz öğrenciler için ‘başarı stratejileri’ akşam ise velilere yönelik ‘aile içi etkili iletişim’ konulu seminer verdi.

    Cumartesi günü öğle saatlerinde öğrencilere hitap eden Orhan Keskin, Başarı stratejilerinin önemini ve başarıyı etkileyen etkenleri çeşitli örneklerle açıklayarak anlattı. Programın akşam bölümünde ise veliler ile bir araya gelen Keskin, Yaşamdan verdiği gerçek örnekler ile aile içi iletişim ve başarılı öğrenci yetiştirme konularını işledi.

    Dikkat dağınıklığına birden çok işle uğraşmanın sebep olduğunu belirten Keskin, “Başarılı olamamanın altında derse yoğunlaşamama, dikkat dağınıklığı ve ders çalışmama yer almaktadır.” dedi.

    Keskin, Televizyon izleme, bilgisayar ve internet, cep telefonu ve duygusal meselelerin verimi azaltarak başarıyı düşürdüğünü söyledi.

    Kitap okuyan öğrencilerin daha başarılı olduğunu vurgulayan Keskin, Anne ve babalara çocukları ile birlikte kitap okumalarını tavsiye etti.

    Çocuğun başarısı ve eğitiminde ailenin çok önemli bir rolü olduğunu belirten Eğirdir Körfez Dershanesi Müdürü Hamza Şen ise, “Sınav öncesinde anne ve babalar çocukları ile iletişim kurarken dikkatli olmalıdır. İyi bir iletişim çocuğun başarısı üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.” dedi.

    Programda Körfez Dershanesi, 2011 SBS sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Şeyma Ceren Şenyiğit ve Eğirdir ikincisi Burak Demiralay’a birer çeyrek altın hediye etti.




    Kitap okuyan sınavda daha başarılı Yorumları