Öğretmenleri gözyaşlarına boğan türkü!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-24-2011 (20:12)   Son Mesaj: 11-24-2011 (20:12)    Cevap: 0    Gösterim: 752  

    11-24-2011

    Öğretmenleri gözyaşlarına boğan türkü!

    Öğretmenleri gözyaşlarına boğan türkü!
    24 Kasım Öğretmenler Günü, depremde hayatını kaybeden öğretmenlerden dolayı tüm yurtta buruk bir şekilde kutlanırken, söylenen bir türkü de duygulu anlara sebep oldu.


    Video Galeri - Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri ---- Bu noktada haber var

    İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Öğretmenevinde düzenlenen törende ebediyete intikal eden ve deprem şehidi öğretmenler adına "saygı duruşunda" bulunuldu. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri korosunun sunumu sırasında depremde kaybedilen öğretmenlerin hatırasına seslendirilen Yemen Türküsü, duygulu anlara sebep oldu. Salonu saran hüzünlü hava sırasında kimi öğretmenler gözyaşlarını tutamadı.


    İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, vatan için şehit olmuş ve yakın zamanda Van"da meydana gelen depremde hayatını kaybeden öğretmenlere rahmet diledi. Büyükfırat, eğitim camiası olarak derin bir üzüntü içinde olduklarını kaydetti. Geleceğin teminatı çocukların yetişmesinde fedakârca gayret gösteren öğretmenlerin her türlü takdire layık olduğunu vurgulayan Büyükfırat, "Şunu unutmayalım ki, öğretmenlik her ne kadar bir meslekse de, sadece para kazandıran bir iş olarak düşünülmemelidir. Zira kazanılması gereken asıl büyük servet; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir. Yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle donatmalı ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz."dedi.


    Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Mekanize Piyade Tümeni ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Tülay Bulgurcu, kaymakamlar, kurum müdürleri ile öğretmenlerin katıldığı programda öğrenciler şiir okudu. Öğretmenlerden oluşan halk oyunları topluluğu gösterisi ise alkış topladı.




    Öğretmenleri gözyaşlarına boğan türkü! Yorumları