Hafızlık eğitiminde 'Hücreleme' yöntemi   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 09-28-2013 (13:24)   Son Mesaj: 09-28-2013 (13:24)    Cevap: 0    Gösterim: 6186  

    09-28-2013

    Hafızlık eğitiminde 'Hücreleme' yöntemi

    Hafızlık eğitiminde 'Hücreleme' yöntemi
    Hafızlık eğitiminde 'Hücreleme' yöntemi

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçmeli ders olarak belirlenen Kur'an-ı Kerim, yayıncıları harekete geçirdi.

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçmeli ders olarak belirlenen Kur'an-ı Kerim, yayıncıları harekete geçirdi. Bu çerçevede farklı bir çalışmaya imza atan Zambak Yayınları, hazırladığı ders kitabında 'Hücreleme Yöntemi'ni uyguladı. Bu sayede çocukların Kur'an-ı Kerim'i daha rahat okumaya, sureleri de daha rahat ezberlemeye başlamaları hedefleniyor.

    Bu yıl eğitim müfredatına seçmeli olarak giren Kur'an-ı Kerim dersleri, Zambak Yayınları, yıl içinde müfredat eşliğinde Kur'an-ı Kerim öğrenecek öğrenciler için çok özel bir ders kitabı geliştirdi. Hafızlık eğitim modelleriyle bir arada geliştirilen modelle geliştirilen kitap sayesinde Kur'an-ı Kerim parça parça öğrenilecek.

    Kur'an-ı Kerim ders kitabı, Zambak Yayınları'nın öğretme metodu olan 'Hücreleme Yöntemi' ile Kur'an-ı Kerim'in hafızlıkta uygulanan parçalayarak öğrenme sistemi birlikte ele alınarak geliştirildi. Yapılandırıcı Eğitim Sistemi (YES) adı verilen yöntem ile ünitelerin uygun yerlerden bölümlere ayrılarak etkinlikler ve testlerle zenginleştirilmesiyle hazırlandı.

    Her bölüm resim, fotoğraf, bilgi notu ve vecizeler gibi özel görsellerle zenginleştirildi. Yine, akıcı ve özlü bir konu anlatımı ile etkinlikler ve ölçme değerlendirme, öğrenmeyi kolaylaştıran önemli bir özellik olarak eklendi. Kitap ile birlikte gelen İnteraktif DVD sayesinde öğrenciler Arapça harflerin okunuşu, tecvid kuralları gibi birçok konuyu Mustafa Akarsu hocanın sesinden rahatça öğrenecek.

    Kaynak: CİHAN





    Hafızlık eğitiminde 'Hücreleme' yöntemi Yorumları