Kur'an-ı Kerim'i adım adım öğrenme modeli   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 09-24-2013 (16:27)   Son Mesaj: 09-24-2013 (16:27)    Cevap: 0    Gösterim: 916  

    09-24-2013

    Kur'an-ı Kerim'i adım adım öğrenme modeli

    Kur'an-ı Kerim'i adım adım öğrenme modeli
    Kur'an-ı Kerim'i adım adım öğrenme modeli

    MEB Tarafından seçmeli ders olarak belirlenen Kur'an-ı Kerim, yayıncıları harekete geçirdi. Kur'an-ı Kerim dersleri, Zambak Yayınları tarafından hafızlık eğitim modelleriyle bir arada geliştirilen modelle parça parça öğrenilecek şekilde hazırlandı.

    MEB Tarafından seçmeli ders olarak belirlenen Kur'an-ı Kerim, yayıncıları harekete geçirdi. Kur'an-ı Kerim dersleri, Zambak Yayınları tarafından hafızlık eğitim modelleriyle bir arada geliştirilen modelle parça parça öğrenilecek şekilde hazırlandı. Kur'an-ı Kerim'in gelecek nesiller tarafından öğrenilmesi ve anlaşılması için bu yıl 5'inci ve 9'uncu sınıf öğrencilerine seçmeli ders olarak seçme imkanı verildi. Kur'an-ı Kerim'in ders olarak seçilmesinin ardından yayıncılar hazırlıklarını tamamladı. Kur'an-ı Kerim'in doğru okunabilmesini, çok okunan bazı sure ve ayetlerin anlaşılabilmesini ve ezberlenebilmesini hedefleyen müfredata göre, öğrenciler Kur'an eğitimine başlamak için yaz tatilini beklemeyecek. Yıl içinde müfredat eşliğinde Kur'an-ı Kerim öğrenecek öğrenciler için çok özel bir ders kitabı geliştirildi.

    Hücreleme Yöntemi ile hafızlık eğitim yöntemi birleştirildi

    Kur'an-ı Kerim ders kitabı, Zambak Yayınları'nın öğretme metodu olan "Hücreleme Yöntemi" ile Kur'an-ı Kerim'in hafızlıkta uygulanan parçalayarak öğrenme sistemi birlikte ele alınarak geliştirildi. Yapılandırıcı Eğitim Sistemi (YES) adı verilen yöntem ile ünitelerin uygun yerlerden bölümlere ayrılarak etkinlikler ve testlerle zenginleştirilmesiyle hazırlanması dikkat çekiyor. Her bölüm resim, fotoğraf, bilgi notu ve vecizeler gibi özel görsellerle zenginleştirilerek öğrenmeyi kolaylaştırıyor. Yine, akıcı ve özlü bir konu anlatımı ile etkinlikler ve ölçme değerlendirme, öğrenmeyi kolaylaştıran önemli bir özellik. Kitap ile birlikte gelen İnteraktif DVD sayesinde öğrenciler Arapça harflerin okunuşu, tecvid kuralları gibi birçok konuyu Mustafa Akarsu hocanın sesinden rahatça öğrenecek.





    Kur'an-ı Kerim'i adım adım öğrenme modeli Yorumları