Batı'da Müslüman öğrencilere büyük jest   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 09-22-2013 (15:29)   Son Mesaj: 09-22-2013 (15:29)    Cevap: 0    Gösterim: 824  

    09-22-2013

    Batı'da Müslüman öğrencilere büyük jest

    Batı'da Müslüman öğrencilere büyük jest
    Batı'da Müslüman öğrencilere büyük jest

    Kanada'nın Quebec eyaletinde bütün inanç grupları için dinî sembol ve kıyafetlere yasaklama getirilmeye çalışılırken, Saskatchewan eyaletinde üniversitede öğrencilere abdest yeri yaptırıldı.

    Kanada'nın Quebec eyaletinde bütün inanç grupları için dinî sembol ve kıyafetlere yasaklama getirilmeye çalışılırken, Saskatchewan eyaletinde üniversitede öğrencilere abdest yeri yaptırıldı. Kanada'nın Saskatchewan eyaletindeki Regina Üniversitesi, 800 Müslüman öğrencisi için yerleşkedeki tuvalete 35 bin dolar (66,6 bin TL) harcayarak abdest yeri yaptırdı.

    13 bin öğrencinin eğitim gördüğü Regina Üniversitesinde, Müslüman öğrencilerin ibadet zamanlarında abdest alırken, genel kullanımdaki tuvaletlerin lavabolarında ayaklarını yıkamaları, gayrimüslim öğrencilerce yönetime şikâyet edildi. Şikâyetler üzerine harekete geçen Regina Üniversitesi Müslüman Öğrenciler Birliği Başkanı Mahmud Essalah, sorunun çözümü için üniversite yönetimiyle temasa geçerek, ikisi erkekler ve ikisi de kadınlar tuvaletine olmak üzere üniversite yerleşkesindeki tuvaletlere abdest alma yeri kurulmasını sağladı.

    Müslüman Öğrenciler Birliği'nin talebinin, üniversite senatosunda görüşülmesi sırasında, Regina Üniversitesi Öğrenciler Birliği de destek verdi. Karar, üniversitedeki Müslüman öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı.





    Batı'da Müslüman öğrencilere büyük jest Yorumları