ALES'e başvuracaklar dikkat! Yarın son gün   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 09-20-2013 (15:26)   Son Mesaj: 09-20-2013 (15:26)    Cevap: 0    Gösterim: 784  

    09-20-2013

    ALES'e başvuracaklar dikkat! Yarın son gün

    ALES'e başvuracaklar dikkat! Yarın son gün
    ALES'e başvuracaklar dikkat! Yarın son gün

    11 Eylül'de başlayan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) başvurular yarın sona eriyor.

    11 Eylül'de başlayan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) başvurular yarın sona eriyor. Sınava yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına atanmak isteyenler ile öğretmen olmak için Pedagojik Formasyon Programı'na katılacak adaylar başvuruda bulunacak.

    Yükseköğretim Kurulu'nun 12 Eylül'de yaptığı açıklamaya göre, üniversitelerde yürütülen Pedagojik Formasyon Sertifika Programlarına 2013-2014 yılından itibaren öğrenciler, ÖSYM tarafından merkezi olarak yerleştirilecek. Sertifika almak isteyenlerin ALES'e girme zorunluluğu da getirildi.

    ALES başvuruları ise ÖSYM tarafından 11 Eylül'de başlatıldı. 17 Kasım'da düzenlenecek sınava başvurular 20 Eylül Cuma günü sona eriyor. Sınava yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanmak isteyenler ve Pedagojik Formasyon Sertifika Programı'na katılacak adaylar girecek. Öğretmenlik sertifika programlarına başvuruda bulunmak isteyenlerin bu sınava girmeleri zorunludur.

    Sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurtdışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler. ALES'e yabancı uyruklular da girebilecek.

    Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2013-ALES Sonbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilirler.





    ALES'e başvuracaklar dikkat! Yarın son gün Yorumları