Avcı: İyi bir başlangıç yaptık   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 09-19-2013 (16:26)   Son Mesaj: 09-19-2013 (16:26)    Cevap: 0    Gösterim: 832  

    09-19-2013

    Avcı: İyi bir başlangıç yaptık

    Avcı: İyi bir başlangıç yaptık
    Avcı: İyi bir başlangıç yaptık

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "İyi bir başlangıç yaptık 2013-2014 eğitim öğretim yılımıza. Bütün olumsuz gayretlere rağmen gayet güzel gidiyor eğitim. İnşallah, huzur içinde bir ders yılı yaşayacağız diye ümit ediyorum" dedi.

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "İyi bir başlangıç yaptık 2013-2014 eğitim öğretim yılımıza. Bütün olumsuz gayretlere rağmen gayet güzel gidiyor eğitim. İnşallah, huzur içinde bir ders yılı yaşayacağız diye ümit ediyorum" dedi. Avcı, Eskişehir Valiliğinde düzenlediği basın toplantısında, okullardaki serbest kıyafet uygulamasına ilişkin, geniş kitleyi ilgilendiren eğitim konusunda farklı kesimlerin görüşlerini dikkate almaya çalıştıklarını anlattı. Bu konuda da geniş kamuoyu araştırmaları yaptıklarını belirten Avcı, özellikle annelerin, çocuklarının okula formayla gitmesinin daha uygun olduğunu ilettiğini bildirdi.

    Okul formasının orta gelirli aileler için ekonomik olarak daha uygun geldiğini ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

    "Bir de özellikle kız çocuğu olan anneler, şunu söylüyorlardı, 'Biz her sabah çocuklarımızla, kızlarımızla bugün ne giyeceğim kavgası yapmaktan bıktık'. Nitekim yaptığımız anket çalışmaları da bunların doğru olduğunu gösterdi ve Sayın Başbakanımızın direktifleri doğrultusunda bu serbest kıyafet seçme özgürlüğünü genişlettik. İster resmi, ister özel okul olsun bütün okullarda velilerin yüzde 51'i ne istiyorsa, 'serbest kıyafet olsun' diyorsa serbest kıyafet, 'forma olsun' diyorsa forma. Böylece serbest kıyafet seçme özgürlüğünü, formayı da içerecek şekilde genişlettik. Serbest kıyafet uygulamasından geri adım atmadık ama serbest kıyafet seçme özgürlüğünün içerisine forma seçeneğini de koyduk."

    "Hem ekonomik hem de psikolojik olarak gerekli bir düzenlemeydi"

    Avcı, daha önce bazı okullarda her yıl forma değişikliği yapılmasının da eleştirilen noktalardan biri olduğuna dikkati çekerek, onun için yönetmelikte "forma seçimi 4 yıl geçerli" kuralını getirdiklerini dile getirdi. Sektörün 4 yıl boyunca okullardan ne tür talepler geleceğini bilmesi halinde ona göre üretim yapabileceğini ve bunun da fiyatları aşağıya çekebileceğini savunan Avcı, şöyle devam etti:

    "Onun için bu hem ekonomik hem de psikolojik olarak gerekli bir düzenlemeydi. Bizde o düzenlemeyi yönetmelikle yaptık. Şimdi okullar 4 yıl için geçerli olacak forma seçimini de yapabiliyorlar. Uygulamada nasıl karşılandı bu Son yaptığımız kamuoyu araştırması gösteriyor ki, okullarda hiç yüzde 80'nin altına düşmedi forma talebi. Hani biz yüzde 51 diyoruz ama velilerin yaptığı oylamalarda yüzde 80'lere varan oranlarda insanlar formayı... Demek ki doğru bir tespit yapılmış yani."

    Avcı, bir gazetecinin, özellikle lise öğrencilerinin her ders ayrı bir sınıfa geçmek zorunda kalmasının şikayet konusu olduğunu söylemesi üzerine, "Ders saatlerini 45 dakikadan 40 dakikaya indirdik. Dolayısıyla o sınıf dolaşmalar için gerekli vakit var ama böyle bir konu ilk defa intikal ediyor. Araştıralım, ona da bakarız. Eğitimde kaos kelimesi çok tehlikeli bir kelime. Velilerimizi, öğrencilerimizi tedirgin edecek şeyler, 'şehir efsaneleri' üretmeyin. Bazen Eskişehir'de 135 bin öğrenciden 35 tanesinde bir sorun çıktığı zaman sanki bütün Eskişehir'de böyle. İstanbul'da 2,5 milyona yakın öğrenci okula gidiyor, bu kadar büyük bir kitleyi maça götürürken de bazı sorunlar çıkar, pikniğe götürürken de çıkar, okula giderken hayli hayli çıkar. Dolayısıyla küçük ölçekli sorunlar her yerde olur. 17 milyon öğrenci, 800 küsur bin öğretmen, 550 bin derslik. Dolayısıyla bu büyük rakamların içerisinde her konuda istisnai sorunlar çıkabilir. Onları da anında çözeriz" diye konuştu.

    Şikayetleri anında çözdüklerini vurgulayan Avcı, "Çözümsüz sorunumuz yok. Bazı sorunlarımız var onlar ancak zaman içerisinde çözülebilir ama sorunların farkındayız, çözümlerin de farkındayız. İyi bir başlangıç yaptık 2013-2014 eğitim öğretim yılımıza. Bütün olumsuz gayretlere rağmen gayet güzel gidiyor eğitim. İnşallah, huzur içinde bir ders yılı yaşayacağız diye ümit ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

    Kaynak: AA





    Avcı: İyi bir başlangıç yaptık Yorumları