Ãœniversitelere kayıtlarda bugün son gün   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 09-06-2013 (15:30)   Son Mesaj: 09-06-2013 (15:30)    Cevap: 0    Gösterim: 652  

    09-06-2013

    Üniversitelere kayıtlarda bugün son gün

    Üniversitelere kayıtlarda bugün son gün
    Üniversitelere kayıtlarda bugün son gün

    Üniversiteyi kazanan adayların kayıt işlemleri için verilen sürede sona gelindi.

    Üniversiteyi kazanan adayların kayıt işlemleri için verilen sürede sona gelindi. Üniversitelerdeki her program için ayrı kayıt tarihi belirlendiğinden, adayların sınav sonuç belgesinde belirtilen tarihte kayıt yaptırmaları gerekiyor. Belirtilen tarihte kayıt yaptırmayanlar, bu haklarını kaybedecek.

    Anadolu Üniversitesi merkezi açık öğretim programlarını kazanan adaylar, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için ise Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne başvuracak.

    ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleÅŸen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafındanÂ* ''http://kamu.turkiye.gov.tr'' internet adresinde görülebilecek.

    Adayların, askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekiyor.

    Adayların kayıt için şahsen üniversiteye başvurmaları gerekiyor. Postayla kayıt yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Ancak aslının getirilmesi suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilecek.

    Belgelerin eksik olması halinde kayıt yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemeyecek.





    Üniversitelere kayıtlarda bugün son gün Yorumları