Bunu yapan öğretmenlere kötü haber   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-05-2013 (16:30)   Son Mesaj: 09-05-2013 (16:30)    Cevap: 0    Gösterim: 707  

    09-05-2013

    Bunu yapan öğretmenlere kötü haber

    Bunu yapan öğretmenlere kötü haber
    Bunu yapan öğretmenlere kötü haber

    Branş değiştirerek başka illere nakil yaptıran öğretmenlere kötü haber.

    Branş değiştirerek başka illere nakil yaptıran öğretmenlere kötü haber. Bu öğretmenlere yeni yerlerinde kalarak, eski branşlarına dönme olanağı verilemeyecek. Teknoloji tasarım ve zihinsel engelli branşına geçerek yer değiştiren yaklaşık 8 bin sınıf öğretmeni ise 'mahkeme kararı' nedeniyle eski branşlarına ve yerlerine dönmek zorunda kalacak.

    Milli Eğtim Bakanlığı, tayin yaptırabilmek için yan dallara geçen ancak bu branşlarda mutsuz olduğu için yeniden eski branşlarına dönmek isteyen yaklaşık 20 bin öğretmenle ilgili çalışmanın sonuna geldi. Bakanlık bürokratları, 'ne yazık ki bunlar için yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok' açıklaması yaptılar. "Eski branşını isteyene eski yerine de dönmesi gerektiğini' söylediğimizde, kabul etmiyorlar" diyen bürokratlar, bu şartlarda onlar için yapacak çok fazla bir imkan bulunmadığını belirttiler.

    8 BİN KİŞİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE DÖNECEK

    Sınıf öğretmeni iken 'norm kadro' uygulaması nedeniyle, teknoloji tasarım veya zihinsel engelliler öğretmenliğine geçenlerin durumlarının ise farklı olduğunu vurgulayan bürokratlar, bir sendikanın açtığı dava sonucu yargının bu gruptaki geçişleri iptal ettiğine dikkat çektiler. Bürokratlar, "Bizim yargı kararını uygulamaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok. Bu öğretmenlerimizi de eski görev yerlerine geri göndereceğiz. Öğretmenler bize, 'bu branşları çok sevdik, ayrılmak istemiyoruz' diyorlar. Ama mahkeme kararını uygulamak zorundayız" dediler.





    Bunu yapan öğretmenlere kötü haber Yorumları