Mavi kartlılardan öğrenim harcı alınmayacak   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 09-02-2013 (14:54)   Son Mesaj: 09-02-2013 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 594  

    09-02-2013

    Mavi kartlılardan öğrenim harcı alınmayacak

    Mavi kartlılardan öğrenim harcı alınmayacak
    Mavi kartlılardan öğrenim harcı alınmayacak

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nun, mavi kartlılardan orta öğretimini yurt dışında bitirip de Türkiye'de üniversite okuyan öğrencilerden öğrenim harcı alınmamasının kararlaştırıldığını belirtti.

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nun, mavi kartlılardan orta öğretimini yurt dışında bitirip de Türkiye'de üniversite okuyan öğrencilerden öğrenim harcı alınmamasının kararlaştırıldığını belirtti. Bozdağ, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, "Bakanlar Kurulu'nun kararı Resmi Gazete'nin 31 Ağustos 2013 tarihli nüshasında yayımlanarak resmiyet kazandı. Mavi kartlılar ile ortaöğretimini yurt dışında bitirip Türkiye'de üniversiteye devam edecek olanlardan harç alınmaması kararlaştırıldı. Bu kararın mavi kartlılar ile ortaöğretimini yurt dışında bitirip Türkiye'de üniversite okuyacaklara hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

    Mavi kart; doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve bunların 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28'inci maddesinde belirtilen altsoylarına verilen ve söz konusu maddede belirtilen haklardan faydalanabileceklerini gösteren resmi belgeye deniliyor.

    Kaynak: CİHAN





    Mavi kartlılardan öğrenim harcı alınmayacak Yorumları