Köy okulundan fen lisesine 5 öğrenci   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 08-17-2013 (13:31)   Son Mesaj: 08-17-2013 (13:31)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    08-17-2013

    Köy okulundan fen lisesine 5 öğrenci

    Köy okulundan fen lisesine 5 öğrenci
    Köy okulundan fen lisesine 5 öğrenci

    Erzurum'un Pasinler ilçesi Taşkaynak köyü İhsan Göksu Ortaokulu, SBS'de fen lisesine aynı sezonda 5 öğrenci göndermenin haklı sevincini yaşıyor.

    Erzurum'un Pasinler ilçesi Taşkaynak köyü İhsan Göksu Ortaokulu, SBS'de fen lisesine aynı sezonda 5 öğrenci göndermenin haklı sevincini yaşıyor. Erzurum'da gözden uzak bir köy okulu başarısıyla parmak ısırtıyor. 2011 SBS puan ortalamasında Erzurum 8.si , 2012'de ise '100 temel eser' okumada Erzurum 1.si olan okul, şimdi de SBS'de fen lisesine 5. öğrenci göndererek başarısını perçinledi.

    Okul Müdürü Mehmet Çektir, okuma kültürünün çok geliştiği köyde; veliler dahil öğrencilerde müthiş bir okuma isteği ve azmi olduğunu söyledi. Aynı sezonda 5 öğrenciyi fen lisesine göndermenin Erzurum'da bir ilk olduğunu belirten Çektir, "Tabi ki burada öğretmenlerimizin özverili çalışmalarını unutamayız. Öğrencilerimiz boş vakitlerinde tarlada da çalışarak ailesine destek oluyor. Bu demek oluyor ki hiçbir emek zayi olmaz. Öğrencilerimiz başta olmak üzere sınıf öğretmeni Tuğba Eti'yi ve müdür yardımcımız İsrafil Aksoy'u gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum.'' dedi.

    2013 SBS yerleştirme sonuçlarına göre fen lisesini kazanan öğrenciler şunlar: Duygu Bakırcı (İbrahim Hakkı Fen lisesi), Hatice Ayçelik ve Meryem Bülbül( Bayburt Fen Lisesi), Zeynep ve Elif Yılmaz (Arhavi Fen Lisesi).

    Kaynak: CİHAN





    Köy okulundan fen lisesine 5 öğrenci Yorumları