'Gezi'ye destek verdi kovuldu' iddiası da yalan çıktı   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 08-16-2013 (13:35)   Son Mesaj: 08-16-2013 (13:35)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    08-16-2013

    'Gezi'ye destek verdi kovuldu' iddiası da yalan çıktı

    'Gezi'ye destek verdi kovuldu' iddiası da yalan çıktı
    'Gezi'ye destek verdi kovuldu' iddiası da yalan çıktı

    İzmir'de Gezi direnişine destek verdiği iddiasıyla bir telefonla işine son verildi haberleri servis edilen İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş'un sözleşmesi sona erdiği için üniversite yönetimi tarafından yenilenmediği ortaya çıktı.

    İzmir'de Gezi direnişine destek verdiği iddiasıyla bir telefonla işine son verildi haberleri servis edilen İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş'un sözleşmesi sona erdiği için üniversite yönetimi tarafından yenilenmediği ortaya çıktı. Üniversite yönetimi konunun Gezi olayları ile hiçbir ilgisi olmadığını açıkladı.

    Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçtan Baltacıoğlu'da iddiaları yalanladı. Baltacıoğlu, "Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olduğu söylentileri gerçeği yansıtmıyor. Konuyla hiçbir İlgisi yok. Ortada henüz kesin bir karar yok. Sözleşme dönemindeyiz. Karar alınınca açıklama yapacağız" dedi.

    Geziye destek veren Dekon kovuldu iddialarının gerçek olmadığı anlaşıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş ile Yrd. Doç. Dr. Lyndon Way'in işine telefonla son verildi. Alankuş'un Gezi Parkı direnişi ve ODTÜ'de yaşanan olaylar sırasında hükümet karşıtı tutumu yüzünden işine son verildiğine yönelik iddialara ilişkin olarak Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu bir açıklama yaptı. İddiaları yalanlayan Baltacıoğlu, "Bunun Gezi olayları ile hiçbir ilgisi yok. Sözleşme dönemindeyiz. İddialar gerçekleri yansıtmıyor" dedi.

    Dekan Prof. Dr. Sevda Alankuş'un işine telefonla son verildiği haberiyle ilgili kamuoyunu bilgilendiren İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; "Henüz kesinleşmiş bir durum söz konusu değil, bu dönem sözleşme dönemi. Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olduğu söylentileri gerçeği yansıtmıyor. İlgisi yok. Kesin karar alınınca açıklama yapacağız."

    ALANKUŞ'UN AÇIKLAMASI ÜNİVERSİTEYİ ZAN ALTINDA BIRAKTI

    İEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş ise, Telefonla işine son verildiğini doğrulayarak, "Telefonla kimin aradığını söylemem doğru değil. Şu an tatildeyim, bir hafta daha sürecek. Neden işime son verildiğinin gerekçesini bilmiyorum. Resmi bir tebligatta olmadı" dedi.

    Öte yandan Prof. Dr. Sevda Alankuş'un yaptığı şüphen uyandıran kuşkulu açıklamaları Üniversite yönetimini de zan altında bıraktı. Kimden telefon aldığını ve neden üniversite yönetiminin kendisi ile çalışmak istemediğini ve sözleşmesinin yenilenmediğini net bir şekilde açıklamayan Alankuş, sözleşmesinin yenilenmemesini gezi olaylarına bağlayacak şekilde kuşku oluşturması üniversite yönetimini de zor durumda bıraktı. Üniversite yönetimi Prof. Dr. Sevda Alankuş'a bu durum nedeniyle tepki gösterirken, Sözleşme dönemi olduğu biliniyor. Buna rağmen yapılan açıklama kamuoyunda üniversitemiz ile ilgili yanlış algı oluşturmuş ve üniversite yönetimimizi de zor durumda bırakmıştır" denildi.

    Kaynak: STAR GAZETE





    'Gezi'ye destek verdi kovuldu' iddiası da yalan çıktı Yorumları