Sınava girmeden üniversite okuma imkanı   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 08-15-2013 (13:35)   Son Mesaj: 08-15-2013 (13:35)    Cevap: 0    Gösterim: 562  

    08-15-2013

    Sınava girmeden üniversite okuma imkanı

    Sınava girmeden üniversite okuma imkanı
    Sınava girmeden üniversite okuma imkanı

    Türk girişimciler tarafından 2004'te Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS), üniversite sınavına girmeden eğitim alınabileceği bildirildi.

    Türk girişimciler tarafından 2004'te Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS), üniversite sınavına girmeden eğitim alınabileceği bildirildi. Üniversite'den yapılan yazılı açıklamada, IUS'in Türkiye'de bir üniversiteye yerleşemeyen, yerleştiği bölümü istemeyen ya da hiç sınava girmeyen öğrencilere üniversite okuma imkanı sunduğu belirtilerek, yeni fakülte binasının hizmete açılmasıyla birlikte bu eğitim-öğretim döneminde 2 bin öğrenciye hizmet verilebileceği ifade edildi.

    Açıklamada, üniversitede, 32 farklı ülkeden gelen öğrencilerin Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi dahil, toplam 13 branşta eğitim alabileceği vurgulandı.

    Bu bölümlere girmek için üniversite sınavına girmenin gerekli olmadığına işaret edilen açıklamada, IUS bünyesinde kurulmuş birçok öğrenci kulübününde de öğrencilerin yeteneklerine göre kendilerini geliştirebilecekleri ifade edildi.

    Kaynak: AA





    Sınava girmeden üniversite okuma imkanı Yorumları