RTE Üniversitesi'nin rektörü istifa etti   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 08-06-2013 (13:29)   Son Mesaj: 08-06-2013 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    08-06-2013

    RTE Üniversitesi'nin rektörü istifa etti

    RTE Üniversitesi'nin rektörü istifa etti
    RTE Üniversitesi'nin rektörü istifa etti

    Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz görevinden istifa ettiğini açıkladı. Rektörün istifası akademik personel alımı ilanıyla ilgili..

    Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz görevinden istifa ettiğini açıkladı. Rektörün istifası akademik personel alımı ilanıyla ilgili.. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Geçen hafta üniversiteye alınacak öğretim üyeleri ile ilgili yayımlanan ilanda bazı isimler ve haklarındaki görüşler yer almıştı. Rektör Prof. Dr. Yılmaz, yaptığı basın toplantısında "Yeni arkadaşlara yer açmak için görevimden ayrılıyorum." açıklamasını yaptı.

    Üniversiteden skandal ilanla ilgiği şu açıklama yapılmıştı;


    RTÜ Genel Sekreterlik Basın-Yayın, Halkla İlişkiler ve Enformasyon Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle; "01.08.2013 tarihli Zaman Gazetesi'nde yayımlanan ilan metni ve basında yer alan haberler ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür:

    01.08.2013 tarihli Zaman Gazetesi'nde mevcut olan ilan metni Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının Doçentlik sınavına giren öğretim üyelerine ait rutin çalışma tablosundan ibarettir. 01.08.2013 tarihinde ilanı yapılacak resmi ilan metninin yerine, ilgili daire başkanlığının Doçentlik sınavına giren öğretim üyelerine ait rutin çalışma tablosunu içeren müsvedde çalışması, 30.07.2013 tarihinde elektronik ortamda sehven Basın İlan Kurumu Trabzon Bölge Müdürlüğü'ne gönderilmiş ve yayınlanmıştır. Basın İlan Kurumu Trabzon Bölge Müdürlüğü'ne elektronik ortamda gönderilen söz konusu çizelgenin herhangi bir resmi niteliği bulunmamaktadır. Rektörlüğümüzce konu ile ilgili idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

    Açıklama da şu ifadelere yer verildi: "Üniversitemiz çeşitli birimlerine 2547 sayılı Kanun uyarınca öğretim üyesi alımı ile ilgili yapılması planlanan asıl ilan metni 01.08.2013 tarihli resmi yazı ekinde Basın İlan Kurumu Trabzon Bölge Müdürlüğü'ne ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na gönderilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."





    RTE Üniversitesi'nin rektörü istifa etti Yorumları