Yurt, burs ve kredi başvuruları başladı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 08-01-2013 (12:25)   Son Mesaj: 08-01-2013 (12:25)    Cevap: 0    Gösterim: 523  

    08-01-2013

    Yurt, burs ve kredi başvuruları başladı

    Yurt, burs ve kredi başvuruları başladı
    Yurt, burs ve kredi başvuruları başladı

    Üniversitelere yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları başladı.

    Üniversitelere yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları başladı. Yükseköğretim proğramlarına 2013-2014 öğretim yılında ilk defa yerleşecek öğrencilerin yurt, burs öğrenim ve katkı kredisi başvuruları 29 Temmuz ve 12 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. KYK'nın internet sitesinden başvuruların yapılacağını ifade eden Manisa İl Mili Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy konu ile ilgili yaptığı açıklamada öğrenim kredinin öncelikli olarak verilecek öğrencileri sıraladı.

    Mustafa Altınsoy yaptığı açıklamada sıralaması şöyle; "Şehit ve gazi çocukları, özür durumuna göre tüm vücut fonksiyonu kaybı yüzde 40 ve üzerinde olduğu tespit edilen özürlü öğrenciler, anne babası ölmüş olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumuna bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, terörle mücadele kanununun 21.maddesine göre terörle mücadeleden dolayı köyleri boşaltılan üniversite çağındaki öğrencilere ve ölenlerin çocuklarına." Altınsoy ayrıca 2013-2014 öğretim yılında üniversite yerleştirme sınavında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca belirlenen her öğrenim dalındaki ham puan bazında ilk 100'e giren öğrencilere normal aylık burs tutarının üç katı burs verildiğini belirtti.

    Burs ve öğrenim kredisi başvuru sırasında dikkat edilecek hususlara değinen Altınsoy, "Burs ve öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, yüksek öğrenim kredi ve yurtlar kurumu tarafından kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs ve öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir. İnteraktif müraacatınızı yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz. Hatalı eksik bildirim gerçeğe aykırı beyan, burs veya öğrenim kredisi almanızı engeller. Kimliğiniz ile ilgili bilgileri,mutlaka nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız" dedi.

    Kaynak: İHA





    Yurt, burs ve kredi başvuruları başladı Yorumları